Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Jól gondolom, hogy egy nátháva...

Jól gondolom, hogy egy náthával, egy kamasznak az iskolában a helye?

Figyelt kérdés

ma 13:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

Nem jól gondolod.

Egyrészt az embernek náthásan rosszabb a közérzete, nem tud úgy koncentrálni.

Másrészt megfertőzhet másokat is akik hazavihetik krónikus beteg, legyengült immunrendszerű családtagoknak akikben súlyosabban fog lezajlani a fertőzés.

Harmadrészt meg egy enyhe náthából is lehet súlyos kétoldali tüdőgyulladás.

Minden szempontból az otthon maradás mellett szólnak az érvek.

ma 13:29
 2/16 anonim ***** válasza:
88%

Nem feltétlenül. Ha rosszul van, állandóan folyik az orra, eldugul, nem kap rendesen levegőt, gyenge, levert, akkor semmiképp.

Szerintem jobb, ha otthon marad pár napot, pihen, teázik, stb. Akkor pár nap alatt elmúlhat.

Ha rosszul van és mégis megy iskolába, akkor a gyógyulás is lassabb lehet.

ma 13:30
 3/16 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy ő sem az otthonmaradáson gondolkodik, amúgy meg sem kérdezi a véleményünk, csak magához több zsepit vett és ment, mondta h sok minden van benn amiről nem jó ha lemarad.
ma 13:32
 4/16 Metionin ***** válasza:
85%
Fertőző betegséggel otthon maradunk. Semmi értelme bemenni és szétfertőzni mindenkit, egy nátha nem igényel annyi hiányzást, hogy lemaradjon a gyerek miatta. Főleg most, hogy kb. minden elérhető és átküldhető egymásnak 2 kattintással.
ma 13:33
 5/16 Metionin ***** válasza:
53%
#3. Akkor az ő dolga, ahogy az is ha a többi lecseszi amiért rájuk ragasztja a náthát.
ma 13:35
 6/16 A kérdező kommentje:
5 nem tudom amikor én jártam suliba akkor nem volt jellemző, hogy kiakadtunk volna egymás nátháján :)
ma 13:36
 7/16 anonim ***** válasza:
87%

#6 Mert akkoriban nem volt ennyire tudatos a járványügyi védekezés. A COVID világjárvány ennyi pozitívumot hozott magával, hogy tudatosabbak, óvatosabbak vagyunk az enyhe légúti fertőzésekkel is.

Én is abban az időben jártam iskolába amikor kb csak akkor maradtál otthon ha haldokoltál. Attól ez még nem helyes.

ma 13:39
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
3: akkor nyilván nincs olyan rosszul, azért megy be.
ma 13:39
 9/16 A kérdező kommentje:
7 mostanában milyen tudatos intézkedések vannak? Már rég elfejtették az emberek a covidot.
ma 13:41
 10/16 Metionin ***** válasza:
100%
#6. Hát engem mindig beküldtek betegen és volt, hogy meg is vertek érte az osztályban. De a tanárok is sokszor szóltak, hiába mondtam, hogy nem én döntöm el, hanem anyám, hogy otthon maradok-e. Pont ezért örülök, hogy felnőttként én döntöm ezt el. Amikor tanítottam, a hallgatóknak is mindig mondtam, hogy ne üljenek be órára betegen, mert szétfertőznek mindenkit, beleértve engem is és akkor sokkal lassabban fogunk haladni mintha hiányzott volna az illető 2 napot.
ma 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!