Ilyen éhgyomri vércukor értéknél mi a teendő?
Itthoni tesztcsíkos vércukormérő géppel ujjbegyből vett, cukorérték 7.
32 éves férfi vagyok, 120 kg. 2 év alatt ment rám 20 kiló, stressztől és mozgásszegény életmódtól.
Most elkezdtem egészségesen étkezni, szobabiciklizni és tornázni. Bár nagyon nehezen megy, teljesen elszoktam ettől. Korábban évekig sportoltam, súlyzós edzéseket csináltam.
A kérdésem az hogy ilyen vércukorszintnél milyen szakorvoshoz kell pontosan fordulnom és mi várható? Cukorgyógyszert kell szednem? Mindenképp el kell mennem orvoshoz, vagy sporttal és egészséges életmóddal rövid időn belül visszafordítható? Válaszokat előre is köszönöm.
Próbálj meg leadni jónéhány kilót, közben méregesd a cukorszintedet. Pár hónap múlva, ha ógy látod, hogy csökken, addig folytasdm amíg 5-6 közzé áll.
Ha nem sierül, irány a diabetológus.
Megjegyzem, az USA-ba jóval magasabb szinten kezdenek gyógyszerezni, ezért javasom ezt a módszert.
Cukorterhelesre menj el, ott kiderul az igazsag.
Ennek azert utana kene jarni, de lehet nincs is semmi gond, csak ez az otthoni meres nem sikerult pontosan, mert ez is elofordul.
Menj háziorvoshoz, valószínűleg elküld cukorterhelésre. Amúgy mivel túlsúlyos is vagy, sokszor az elején csak szimplán életmód váltást próbálnak javasolni, ha azzal sem jó, akkor gyógyszer.
Valószínűleg fogyással és ha tudatosabban étkezel, már jelentős változást érhetsz el a cukorértékedben.
Az a helyzet hogy két hete még 5,7 volt az érték. Most 3 napja kezdtem el ismét mérni és 7.
Magánrendelésre is jó elmenni? Pontosan milyen orvoshoz menjek? Endokrinológushoz? Ha nem muszáj nem mennék háziorvoshoz, úgyis a kórházba kéne utána bemenni szakrendelésre, oda meg nem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!