Szerintetek rendben van, ha éhgyomri vércukrom általában 4,8-5,6 közötti, de reggeli után pár órával néha lemegy az éhgyomri alá? 4,6 körül szokott lenni időnként. Normál, nem édes reggelit eszem, teljes kiőrlésű kenyér, sajt, tojás, stb.
Figyelt kérdés
2021. febr. 9. 15:37
2/7 anonim válasza:
Erre én is kíváncsi lennék, mert nekem is így van egy ideje.
3/7 A kérdező kommentje:
És mire utalhat, van akinek hasonló volt és helyrejött? Hogyan?
2021. febr. 9. 15:53
4/7 anonim válasza:
Laborba kéne menni, cukorterhelés, glükóz meg inzulin szint ellenőrzés.
5/7 anonim válasza:
Nekem is így van, az orvos azt mondta ne foglalkozzak vele. Ugyanezt mondták a lipómámra ("ez csak egy szépséghiba") amit azóta el kellett távolítani, épp időben még nem alakult rosszindalatúvá.
Szerintem inzulinrezisztens vagyok, viszont a 3 pontos terhelést (glükóz, inzulin) csak indokolt esetben írhatják fel, így magán úton szeretném megcsináltatni (13.000 Ft Synlabnál).
Pont az lenne a lényeg hogy a cukor ÉS az inzulin hogyan változik
szerintem semmire nem jó 2 vércukor érték, hiszen csak a nagyon betegek diagnosztizálhatóak így.
6/7 anonim válasza:
Szerintem meg teljesen normális, hogy evés után beáll normálisra.
Természetesen az sem mindegy, hogy hány éves vagy??
7/7 A kérdező kommentje:
29 vagyok, nő, 169 cm és 58 kg, szóval normál testalkatú. Egyébként mikor lemegy a cukor evés után az éhgyomri alá, kicsit várok és utána visszatér az éhgyomrira általában, szóval 5-5,2 körül van a "normál" szint a nap folyamán. Csak ezt a "letérést" sosem értettem.
2021. febr. 9. 18:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!