Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek ez normális? Ma...

Szerintetek ez normális? Ma reggel az éhgyomri vércukorszintem 6.3 volt.

Figyelt kérdés

Soha nem volt még ennyi, mindig 5.9 alatt volt. Tegnap vacsorára mondjuk ettem egy nápolyit és egy müzliszeletet is, de nem hinném, hogy ez ennyire megdobta volna. Napi 3 vagy 4x eszem, de ügyelek arra, hogy sok zöldség és gyümölcsöt vigyek be és kevesebb cukrosat. Mozogni is szoktam napi legalább 1 órát. Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy generalizált szorongással küzdök, amit most már szépen el kezdtünk oldani, ma például nem is érzem magam annyira feszültnek, mint szoktam és a testi tüneteim is enyhültek a korábbi napokhoz képest. Az is elképzelhető, hogy a szorongásból adódó blokkoldás zavarta meg egy kicsit az endokrin rendszerem? Mert például tegnap meg kedden olyan erős testi tüneteim voltak, hogy legszívesebben bevettem volna egy fájdalomcsillapítót.

Mit gondoltok? Kell aggódnom vagy ez majd visszaáll és normalizálódni fog?

Köszönök minden észrevételt/javaslatot.

dec. 19. 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Egyszeri alkalomtól biztos nem kell megijedni. Csak 1x mérted ma reggel? Ha fura az érték, rá szoktam mérni újra, mert néha hülyeséget mérnek ezek a házi mérők.

Rendszeresen méred? Ha igen, akkor látod majd, hogy ismétlődik-e. Ha egészséges vagy akkor az 5.5 fölötti se ideális, rendszeres 6 fölötti érték esetén rákérdeznék a háziorvosnál, van-e teendő. Ha gondozott cukorbeteg vagy akkor pedig a rád vonatkozó határértékeket kell figyelembe venned.

dec. 19. 13:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem vagyok cukorbeteg, havonta reggelenként 1x megszoktam nézni. Ma még egyszer mértem csak, mondjuk tudom, hogy a vérvétel az pontosabb értékeket ad, mint a mérő, de egyszer volt olyan, hogy 5.8 volt, aztán megmértem rá 2-3 perc múlva egy másik ujjamon és akkor meg 5.3 értéket mutatott és még akkor sem ettem semmit, csak utána.
dec. 19. 13:15
 3/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ez semmit nem jelent, nem kell vele foglalkozni, az otthoni mérők, tesztcsíkok pontatlanok, simán lehet a vérből 5,5 is, a 6,3 sem magas.
dec. 19. 13:27
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor megnyugodtam. A vérnyomásom is egyszer volt az életemben 155 környékén, azóta soha többet. Valószínűleg itt is így lesz, ezért akkor nem görcsölök rá a továbbiakban.
dec. 19. 13:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A vérnyomásnál tényleg az van hogy normális ha pl. mozgás közben fölmegy, tehát ha nem pihensz mérés előtt vagy stressz rajta, magasabb lesz és ez normális. Akkor kell aggódni ha tényleg pihenés közben se megy le. De nyilván ha 1x rosszat mérsz akkor utána párszor érdemes ránézni.

És a vércukorszint esetén is szerintem ha 1x magasabb mint kéne, akkor megijedni nem kell de pár napig ellenőrizném naponta, utána pár hétig hetente, és ha nincs minden mérés 6 alatt akkor kontultálnék a háziorvossal. Esetleg mérnék étkezés utánit is, ha evés után másfél-2 órával 8 fölöttit mérek legalább 2x, akkor ezt is mondanám az orvosnak.

dec. 19. 17:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, remélem a következő mérésnél már normalizálódni fog az érték.
dec. 20. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.