Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aki nem iszik már alkoholt,...

Aki nem iszik már alkoholt, miért döntött így?

Figyelt kérdés
És milyen változást vettél észre magadon, miután felhagytál az alkohollal?

ma 13:36
 1/7 anonim válasza:

2022-ben, 24 évesen, mikor végeztem az egyetemen és elkezdtem dolgozni, elmentem tövőszűrőre és 136 kiló voltam 185 centihez, ami rettentően sok. Először letettem az italt teljesen, mivel rengeteg sört és töményet megittam az egyetem alatt.

Utána jött egy étkezésbéli és életmódbéli változás, beiktatva az edzést. Igazából én nem vagyok teljeseb absztinens, úgy évente van 4 hét, amikor óvatosan, de néhány sört megiszom, ilyen a karácsony, a húsvét vagy a nyaralás.

2022 augusztus 24 és 2023 december 20 között viszont egy kortyot sem ittam.

ma 14:03
 2/7 anonim válasza:

Amennyiben túljut a krízisen orvosi segítséggel egy alkoholista (mert az elvonási tünetek halálosak is lehetnek - például erős szorongás, remegés, hallucinációk vagy rohamok) a pohár letétele után a szervezet regenerálódik, a máj, a szív és tkp. az összes szerv regenerálódik. Ugyanis az alkohol sejtméreg, azaz mindenhol pusztít, így az alkohol elhagyása az egész szervezetre pozitív hatással bír.

Kisimul az arc, a bőr szebbé válik, jobb lesz az alvás minősége, csökken a rákos megbetegedések kockázata, csökken a vérnyomás, és belgyógyászati szempontból a szervezet regenerálódik.

ma 14:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Rengeteg oka lehet. Az első, hogy a pia Q..va drága. Rögtön nyersz egy csomó pénzt. Az italozás elhagyása miatt fölszabaduló szabad idődet hasznos dolgokra tudod fordítani. Keresed a kapcsolatot józanokkal(!) Elkezdesz normálisan élni. Egy új, őszinte élet vár rád.
ma 14:14
 4/7 A kérdező kommentje:

Nálam az volt az oka, hogy már nem csak baráti társaságban, hanem sokszor otthon, egyedül is ittam.

Már túl vagyok 1 alkoholmentes éven (ezért is jutott eszembe a kérdés), az arcom tényleg más-szebb lett, több pénzem marad, összességében jobb lett a közérzetem

Az ünnepek alatt se éreztem csábítást, szóval talán elmondhatom, hogy már egyáltalán nem hiányzik :D

ma 14:48
 5/7 anonim ***** válasza:
Gratulálok! De ne feledd, nagyon gyorsan vissza lehet esni. Ne igyál egy kortyot sem!
ma 14:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, hogy én nem voltam ráfüggve. Igazából abszolú alkalmi jelleggel ittam, csak nagyobb bulikon (amiből nem volt sok) meg ilyenek.

Mégis...

2022-ben kaptam egy diagnózist miszerint elég sok élelmiszerre intoleráns a belem, amiatt puffadok, stb. Mindenféle mentes termékkel ez kiküszöbölhető gond nélkül. Az alkohol nem volt érintett a témában. De úgy ovltam vele, hogy az biztos, hogy nem tesz jót a bélnek, köztudott, hogy az alkohol durván pusztítja a bélbaktériumokat, úgyhogy akkor már az tis elhagoym.

A haverokkal vlaó kocsmázáskor én vizet iszok. Tudod mi a különbség? Olcsóbb, jobb a beszélgetés és még jót is tesz. Konkrétan semmi szükség egy jó beszélgetéshez alkoholra.

Oké, nyáron van 1 dedikált hétvége, amikor a fiúkkal elvonulunk és iszunk. De ezt leszámítva lényegében nem iszok alkoholt.

30F

ma 16:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Én rendszeresen ittam 80%-os piákat kocsmában, mert az annál kevesebb már nem hatott. Amikor már az sem hatott, akkor álltam le. Plusz elkezdtem főállásban dolgozni és nagyon álmos voltam már este 10-kor, nem bírtam már bulizni. Az ízét meg amúgy sem szeretem, csak a hatását szerettem fiatalon. Kb évi kétszer iszom és akkor is csak likőrt.
ma 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!