Aki nem iszik már alkoholt, miért döntött így?
2022-ben, 24 évesen, mikor végeztem az egyetemen és elkezdtem dolgozni, elmentem tövőszűrőre és 136 kiló voltam 185 centihez, ami rettentően sok. Először letettem az italt teljesen, mivel rengeteg sört és töményet megittam az egyetem alatt.
Utána jött egy étkezésbéli és életmódbéli változás, beiktatva az edzést. Igazából én nem vagyok teljeseb absztinens, úgy évente van 4 hét, amikor óvatosan, de néhány sört megiszom, ilyen a karácsony, a húsvét vagy a nyaralás.
2022 augusztus 24 és 2023 december 20 között viszont egy kortyot sem ittam.
Amennyiben túljut a krízisen orvosi segítséggel egy alkoholista (mert az elvonási tünetek halálosak is lehetnek - például erős szorongás, remegés, hallucinációk vagy rohamok) a pohár letétele után a szervezet regenerálódik, a máj, a szív és tkp. az összes szerv regenerálódik. Ugyanis az alkohol sejtméreg, azaz mindenhol pusztít, így az alkohol elhagyása az egész szervezetre pozitív hatással bír.
Kisimul az arc, a bőr szebbé válik, jobb lesz az alvás minősége, csökken a rákos megbetegedések kockázata, csökken a vérnyomás, és belgyógyászati szempontból a szervezet regenerálódik.
Nálam az volt az oka, hogy már nem csak baráti társaságban, hanem sokszor otthon, egyedül is ittam.
Már túl vagyok 1 alkoholmentes éven (ezért is jutott eszembe a kérdés), az arcom tényleg más-szebb lett, több pénzem marad, összességében jobb lett a közérzetem
Az ünnepek alatt se éreztem csábítást, szóval talán elmondhatom, hogy már egyáltalán nem hiányzik :D
Kezdjük ott, hogy én nem voltam ráfüggve. Igazából abszolú alkalmi jelleggel ittam, csak nagyobb bulikon (amiből nem volt sok) meg ilyenek.
Mégis...
2022-ben kaptam egy diagnózist miszerint elég sok élelmiszerre intoleráns a belem, amiatt puffadok, stb. Mindenféle mentes termékkel ez kiküszöbölhető gond nélkül. Az alkohol nem volt érintett a témában. De úgy ovltam vele, hogy az biztos, hogy nem tesz jót a bélnek, köztudott, hogy az alkohol durván pusztítja a bélbaktériumokat, úgyhogy akkor már az tis elhagoym.
A haverokkal vlaó kocsmázáskor én vizet iszok. Tudod mi a különbség? Olcsóbb, jobb a beszélgetés és még jót is tesz. Konkrétan semmi szükség egy jó beszélgetéshez alkoholra.
Oké, nyáron van 1 dedikált hétvége, amikor a fiúkkal elvonulunk és iszunk. De ezt leszámítva lényegében nem iszok alkoholt.
30F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!