Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért ütött meg ennyire a...

Miért ütött meg ennyire a kevés alkohol?

Figyelt kérdés

21F vagyok, elég soványnak számítok szóval alapvetően tényleg nem bírom olyan jól a piát de nagyon megborított a tegnap este. A gimiben sokat buliztam és nem bírtam annyira rosszul, csak akkor voltam nagyon másnapos ha tényleg a sárga földig ittam magam. De az utóbbi pár évben szinte egyszer se ittam alkoholt, lehet már ennyitől is elszokott a szervezetem. Tegnap iszogattunk a haverokkal, ittam kb egy üveg bort meg egy whiskeycolat, és konkrétan nem tudtam járni, kettőt láttam mindenből és elaludtam hazafele a buszon. Ma pedig olyan másnapos vagyok hogy képtelen vagyok bármire koncentrálni + hasad szét a fejem. Ettem előtte-utána rendesen, nem is voltam éhes.

Miért ütött ki ennyire ilyen kis mennyiség? Rossz volt a kombináció, vagy így hat a szervezetre ha sokáig nem iszol?

jan. 12. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Azért is mert régóta nem ittál, meg szerintem gyorsan ittad. Ha a borra gyorsan nyomtad a töményet is akkor gyorsan emelkedett az alkohol szinted. Ez ilyen :)
jan. 12. 17:27
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez kb hat- hét egység alkohol, tehát nem kis mennyiség. A kis mennyiség az egy- két egységnyi. A maximális, egészségkárosodás nélkül bírható, alkalmi fogyasztás, pedig a négy egységnyi.

Túltoltad.

Lehet sikerült olyan adalékot, összetevőt is bevinned, amit nem bírsz.

Lehet, hogy keveset ettél, vagy ellenkezőleg, túl zsírosat ettél előtte.

Túl rövid idő alatt, túl gyorsan ment be.

Nem ittál vizet, dehidratálódtál.

És ezek kombinációja.

jan. 12. 17:30
 3/4 anonim ***** válasza:
A májad már nem bírja annyira, érdemes lenne megnézetni a vérben a májenzimeket.
jan. 12. 19:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Az tuti benne van h már rég nem ittál, de olyan is van, hogy a kor előrehaladtával egyszerűen nem bírod a piát. Régen egyedül betoltam 2 üveg 0,7-es bort kólával, mellé ment némi tömény, plusz még sör is néha, és másnap semmi bajom nem volt. Ma már egyetlen doboz sörtől már úgy megfájdul a fejem h csak a felét ittam meg, tizedannyi mennyiségtől berúgok, és 2 napig másnapos vagyok. Szó szerint 2 napig. És a hallomásokból - ismerősi körből - nem én vagyok ezzel az egyetlen. Pedig még csak 30 vagyok.

Nem azt mondom h öregszel, de készülj fel rá h ez valszeg így marad, vagy "rosszabb" lesz. Ami amúgy jó, mert az alkoholt kerülni alapvetően jó.

jan. 13. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!