Veszélybe kerülhet az egészségem ha 3 hónap után abbahagyom a napi alkohol fogyasztást?
Figyelt kérdés
3 hónapja felültem egy olyan vonatra amire soha nem kellett volna és mostmár nagyon szégyellem és látom, hogy nem tesz jót. 22 éves vagyok és eljutottam egy olyan szintre, hogy napi kb 400-500 ml vodkat iszok. Mindenképp le akarok állni de szeretném tudni,hogy ha ez lehetséges-e orvosi segítség nélkül. Hallottam olyanokat, hogy infartust kaphatok. Tudom valószínű hülye kérdés mivel csak egy 3 honapnyi rendszeres alkohol fogyasztastol van szo, de azert meg szeretnek gyozodni.tegnapelőtt 22:08
1/8 anonim válasza:
Gondolkodj logikusan. Az alkeszok 70 évig élnek. 3 hónap piálás az semmi.
2/8 A kérdező kommentje:
erre en is rajottem, csak a legtobb alkesz aki 70 evig iszik soha nem all le. en itt az elvonasi tunetekre gondolok.
tegnapelőtt 22:12
4/8 anonim válasza:
lehet 1-2 nap álmatlanságod, vagy leeht arra kelsz az éjszaka közepén hogy lever a víz, de itt még nem a testi tünetektől kell félni, hanem a pszichés függőségtől ami egész életedben ott van előtted hogy bármikor megveheted és folytathatod. néha ezt nehezebb legyőzni
5/8 A kérdező kommentje:
nagyon szepen koszonom a valaszokat. ambivios vagyok es elhataroztam magam, hogy nem igy akarok elni es meg nagyobb problemat krealni.
tegnapelőtt 23:05
6/8 anonim válasza:
Ha sokat iszol ne egyszerre állj le mert akkor lesz baj.
Fokozatosan csökkentsd az adagot.
7/8 anonim válasza:
Felezed, negyedeled és nézed hogy milyen gyakorisággal iszol.
Ha csökkented a mennyiséget és az alkalmak számát, úgy lesz a jó.
Mint a gyógyszer leállásnál.
8/8 anonim válasza:
Én bő két éve vagy már három is elég keményen iszok, nehéz lentebb adni aztán, valami mindig közbe jön is újabb mély szántás veszi kezdetét. Igaz kb fel éve voltam vérvételen és patent volt minden. Mondjuk relatíve sokat mozgok meg mindent is meg eszek, lehet az sem hátrány. Egyébként a vodka a legtisztább leghamarabb kiürülő szesz, 4-5 deci végülis csak 3 hónap után az konvergál az én gondolatom szerint a nullához. Itthon sokan meló után, otthon az elvégzendő maszek és házi munkák előtt és közben is be vágnak sokan pár felest meg egyebet. Amúgy, ha jól emlékszem Zacher is úgy definiálta valahogy, hogy amíg meg tudod állni, és nem okoz gondot kihagyni, nem tesz frusztráltá a hiánya, de úgy mondhatni erősen ingerülté, addig szerintem nincs gond
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!