Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék este könnyen el...

Hogyan tudnék este könnyen el aludni? Sajnos nagyon nehezen alszok el le Fekszek este 9 órakor de kb éjfél fele tudok csak el aludni és ez nagyon zavaró!

Figyelt kérdés
tegnap 08:48
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
54%

Miért fekszel le olyan korán? Korán kell kelned?

Én 11 előtt nem tudok elaludni, de 7-kor kell kelnem, szóval így pont jó.

Ha korábban kelnék mindig, akkor biztos korábban el tudnék aludni.

Kelj fel korán.

tegnap 09:06
 2/20 A kérdező kommentje:
Korán kellek , reggel 5-kor!
tegnap 09:08
 3/20 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem általános iskola óta nem feküdtem le 9-kor 😀

Miért fekszel ilyen korán?

Mióta áll fenn ez a probléma? Bánt valami? Egy adott dolgon görcsölsz esetleg, vagy csak csaponganak a gondolataid?

Mozogsz rendszeresen? Az segíteni szokott ilyenkor.

U.i.: szerintem ne erőltesd, saját tapsztalataim alapján pont az ellenkező hatást éred el, a görcsös aludni akarástól nekem csak kimegy az álom a szememből...

tegnap 09:11
 4/20 anonim ***** válasza:
52%

Koffeinbevitelre figyelj oda! Nyugis körülmények, válassz valami "alvás zajt", fehér/barna ill. ami pont neked megfelel.

Nyugtató teak, a citromfű nagyon jó, Ashwagandha, taurin.

Ilyesmiket érdemes kipróbálni.

tegnap 09:15
 5/20 anonim ***** válasza:
49%

2: Akkor jó lenne a 9 órai fekvés. Régóta vagy így?

Nem lehet, hogy csak még nem álltál át?

Próbáld meg úgy igazítani a teendőidet, hogy lefekvés előtt már ne pörögj. Pl. nem egyél, ne kezdj bele semmilyen feladatban, házimunkába.

Lefekvés előtt olvass kicsit.

tegnap 09:17
 6/20 anonim ***** válasza:
0%
Én 6-kor kelek, én sem tudok ráállni a 10-kor fekvésre. Fizikailag képtelen vagyok rá, az emésztésem sem így működik sajnos. Korán fekvésből éjjeli kelés lesz. Tudatosan kéne enni és inni folyadékot, hátha az segítene. De ha este 6-ra érek haza, mozogni sincs energia, nemhogy másra
tegnap 09:46
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
És ez a legrosszabb, az ülőmunka, hogy az üléstől minden életenergiád elmegy kb.
tegnap 09:47
 8/20 A kérdező kommentje:
Sportolok , sajnos igen túl gondolok dolgokat és stresszes is vagyok nagyon rossz nem tudom hogyan tudnék erről leszokni :/
tegnap 10:46
 9/20 anonim ***** válasza:
70%
8: Stresszre jók lehetnek a légzőgyakorlatok. Az megnyugtat lefekvés előtt.
tegnap 10:49
 10/20 anonim ***** válasza:
34%
Milyen az a túlgondolás? Valami múltbeli dolgon gondolkozol? Én is néha sokat gondolkodok, de arra inkább elalszok, mert valamikre rájövök és az elaltat.
tegnap 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!