Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Nemiszerv átalakító műtét...

Nemiszerv átalakító műtét tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Nem tudom hogy jó helyre írtam-e. Nem érzem jól magam a testemben. Egy női testben született férfinak érzem magam és egy nemiszerv átalakító műtéten gondolkozom, úgy érzem csak úgy lehetnék teljes és önmagam. Utálom így a testem és szégyellem is. Akinek van ebben tapasztalata kérlek tudnátok adni pár tanácsot, hogy melyik orvoshoz érdemes mennem Magyarországon és nektek milyen lett a műtét után? Elégedettek vagytok az eredménnyel vagy esetleg van valami ami nem úgy alakult ahogy szerettétek volna? Félek hogy elrontanak valamit.. Éreztek is vele? Sok idő a felgyógyulás? Ha valaki gondolja írja le privátban ha ide nem akarná leírni.

Az ítélkező véleményeket kérlek hagyjátok ki, csak az írjon aki valóban szeretne segíteni régóta szenvedek így, kínzás egy olyan testben élni amiben nem érzem magam jól.. köszönöm aki segít.

dec. 29. 10:13
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Fizikálisan át operáltathatod magadat persze magán praxisban és prívát fizetősbe. De a személyi igazolványodban akkor is női név fog szerepelni. És a születési anyakönyvi kivonatban is továbbra is női név fog szerepelni. Ugyanis egy törvény módosítás sornán a születéskori nemedet nem lehet meg változtatni hivatalosan, és jogilag sem. Persze fizikálisan az más. Szóval ha nem változtató mütéten gondolkodsz, akkor gondolj arra hogy a személyi igazolványodban továbra is női név fog szerepelni. És ezt nem változtahatod meg jogilag férfi névre. Ugyanis jogilag törvény tilitaja.
dec. 29. 10:31
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
"régóta szenvedek így" Egy Pszihiáter tud rajta segíteni.
dec. 29. 10:33
 3/9 anonim ***** válasza:
34%

1

Tévedés. 2020 majusa óta új törvény van érvényben.

[link]

Kerdezo

Érdemben nem tudok segíteni, csak annyit, hogy a helyedben keresnék egy transzszexuális közösséget, akar online, akar fizikálisan, és ott érdeklődnék

dec. 29. 10:56
 4/9 anonim válasza:
0%
Csak egy kérdés: Az ilyeneknek honnan van ennyi pénzük, hogy ilyen műtéteket finanszírozzanak? Én még egy mellkicsinyítő műtétet is drágálok.🥹
dec. 29. 11:00
 5/9 anonim ***** válasza:
57%

Tévedés, ha valaki hivatalosan megváltoztatja a nemét, akkor új nevet, nemet és személyi okmányoakt kap.

Kérdezö: nem vagyok egész biztos abban, hogy a kérdésed komoly, de azért válaszolok.

Ha nemet szeretnél változtatni, az nem a nemiszerv átalakításával kezdödik, az a legutolsó lépcsö.

Elöször fel kell keresni a háziorvost, utána évekig tartó pszichológiai terápia szükséges az elsö mütétek elkezdéséhez. Idöközben vizsgálják, mennyire komoly az igényed, mennyire vagy tisztában a következményekkel. Ez idö alatt, de nem azonnal elkezdheted a hormonterápiát megfelelö szakemberek felügyelete mellett, meghatározott idö után a választott nemednek megfelelö öltözetet javasolják (hogy kiderüljön, mennyire tudsz ténylegesen azonosulni ezzel). Késöbb sor kerülhet az elsö néhány mütétre, a másodlagos jellegek korrigálására. A legeslegutosló fokozat a nemiszerv átalakítása, ez az egyetlen olyan, amit nem lehet visszacsinálni, minden elözöt igen.

De az egészet csak szakorvosok felügyelete alatt lehet lefolytatni, ne itt érdeklödj. (Itt a többség eleve csak olyan hülye válaszokat ír, mint az elözö kettö)

dec. 29. 11:03
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
4-es: gondolom, évek, evtizedek óta spórolnak erre (saját ingatlan helyett), emellett rengetegnek közülük kifejezetten gond, hogy egy-egy mütétet csak több év után tudnak elvégeztetni anyagi okokból.
dec. 29. 11:05
 7/9 anonim ***** válasza:
34%
Ötös jól leírta. Ha személyes tapasztalat érdekel, írj. Esetleg megadhatom dokim elérhetőségét is aki cicijeimet csinálta, ő ilyen nemiszerv átalakítő műtéteket is végez. (Plasztikai sebész)
dec. 29. 11:17
 8/9 anonim ***** válasza:

"Itt a többség eleve csak olyan hülye válaszokat ír, mint az elözö kettö"

Érdekelne, konkrétan miért volt huyle a valaszom? Belinkeltem, hogy 2020-ban törvény módosítás volt és bizony de, az új nemének megfelelő nevet választhat és az új neme lesz az igazolványokban is.

dec. 29. 11:43
 9/9 anonim ***** válasza:
3-as: elnézést, az elözö kettö az 1. és 2-es válaszra vonatkozott, amikor a kommentemet írtam, a tiéd még nem volt látható, a tiéd kifejezetten pozitív és hasznos.
dec. 29. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!