Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ártalmas fiatalon sok vitamint...

Ártalmas fiatalon sok vitamint szedni ?

Figyelt kérdés
Káros szerintetek illetve felesleges ?
dec. 21. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:
71%

Mit jelent az, hogy sok vitamin?

A, B, C, Ca, D, E, Mg ezek alapok.

dec. 21. 14:07
 2/10 anonim ***** válasza:
22%

Nem

De attól függ hogy milyen vitamin?

Zsírban oldódó vagy vízben oldódó.

Szintetikus vagy természetes.

3/10 anonim ***** válasza:
39%
Túl sok vitamint szedni mindig káros lehet, nem csak fiatalon. Túl lehet adagolni, mindenféle adalékanyagok is vannak benne stb. Elsősorban mindenki számára a változatos, egészséges étrend javasolt, ami mellett nincs szükség mesterséges vitaminok bevitelére. De kúraszerűen évente 1-2 alkalommal 1-2 hónapig, különösen a téli időszakban érdemes lehet vitamin készítményt szedni. Lényeg, hogy megfelelő legyen a mennyiség, az arány, megbízható termék legyen, és semmit sem ajánlott folyamatosan szedni, mindig kell szüneteket tartani.
 4/10 anonim ***** válasza:
25%

Túl lehet adagolni természetesen.

Egyébként én azt tapasztaltam, hogy felesleges külön szedni. 2 évig szedtem ilyenkor a téli szezonban, majd 2 évig nem és ugyanannyit vagy még annyit sem voltam beteg amikor nem szedtem vitamint, mint amikor vitamint szedtem.

A mindennapi táplálkozással bejuttatod a szervezetedbe a szükséges mennyiséget.

dec. 21. 14:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Hiába étkezel egészségtudatosan, a gyümölcsökben és zöldségekben már nincs annyi vitamin, mint régen.

[link]

dec. 21. 14:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát szelén, cink, D vitamin, vas, omega, b vitamin, c vitamin, magnézium. Ezek mennek.
dec. 21. 14:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Nekem orvos ajánlotta a szelént, azt mondta évekig szedjem. Pajzsmirigy problémák miatt. Nem tudom, hogy attól volt-e, de pár év után olyan magas lett az antiTPO-m, mint még soha. Inkább abbahagytam.
dec. 21. 14:27
 8/10 anonim ***** válasza:
31%
Mondjuk úgy, hogy a - D-vitaminon kívül - teljesen felesleges. Egyetlen mg is.
dec. 21. 18:44
 9/10 anonim ***** válasza:
74%

Már teljesen más az élelmiszerek vitamin és ásványianyag tartalma. A növények tele vannak műtrágyával és permetszerrel. A többszörösen feldolgozott élelmiszerek szinte csak kirakat lufi... nem étel. Arról nem beszélve, hogy minden ember stresszel esetleg káros szenvedéllyel él, dohányzás, alkohol, kávé. Mozgás hiány, gyógyszerek, gyors, készételek.

Attól nem kell félni, hogy túladagolod, extrém idiótáknál előfordult, aki naponta vette be a havi adagot..szóval ilyen is van.

Táplálkozással nagyon odafigyelve esetleg el tudom képzelni, hogy kivitelezhető, hogy ne alakuljon ki vitamin hiány. De akkor főznöd kell és mindet termelőknél megvásárolni. Húst, tojást sok gabonát, friss zöldséget gyümölcsöt. Ez sokaknak kivitelezhetetlen. A polcokon lévő zöldség-gyümölcs szinte kivétel nélkül import termék. Ez biztos, hogy műanyag. Szép de nincs benne semmi, ahogy a felvágott, a tejtermékek is hulladék a nagyrésze. Hevítve van, hűtve, tartósítva hozzáadott adalékok tömkelege. Csak nézz meg egy kenyeret normál esetben 4 összetevőből áll, víz-liszt-élesztő-só. És akkor nézd meg a bolti kenyérben azt a 30 féle szart, ami benne van. Élelmiszeripari szakembernek kell lenni, hogy értsd milyen E-számok mit takarnak és a többi adalék.

Szóval ma már kell szedni vitamint, ásványianyag és nyomelem készítményeket. Ha lehet szerves formában szerezd be. Vagy tényleg mindent megtermelni, sajnos keveseknek van rá lehetősége.

dec. 24. 19:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

A többi jó válaszok miért vannak lepontozva?

Kérdem én,

Meg én is miért vagyok?

jan. 7. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!