Ártalmas fiatalon sok vitamint szedni ?
Figyelt kérdés
Káros szerintetek illetve felesleges ?ma 14:02
1/8 anonim válasza:
Mit jelent az, hogy sok vitamin?
A, B, C, Ca, D, E, Mg ezek alapok.
2/8 anonim válasza:
Nem
De attól függ hogy milyen vitamin?
Zsírban oldódó vagy vízben oldódó.
Szintetikus vagy természetes.
3/8 anonim válasza:
Túl sok vitamint szedni mindig káros lehet, nem csak fiatalon. Túl lehet adagolni, mindenféle adalékanyagok is vannak benne stb. Elsősorban mindenki számára a változatos, egészséges étrend javasolt, ami mellett nincs szükség mesterséges vitaminok bevitelére. De kúraszerűen évente 1-2 alkalommal 1-2 hónapig, különösen a téli időszakban érdemes lehet vitamin készítményt szedni. Lényeg, hogy megfelelő legyen a mennyiség, az arány, megbízható termék legyen, és semmit sem ajánlott folyamatosan szedni, mindig kell szüneteket tartani.
4/8 anonim válasza:
Túl lehet adagolni természetesen.
Egyébként én azt tapasztaltam, hogy felesleges külön szedni. 2 évig szedtem ilyenkor a téli szezonban, majd 2 évig nem és ugyanannyit vagy még annyit sem voltam beteg amikor nem szedtem vitamint, mint amikor vitamint szedtem.
A mindennapi táplálkozással bejuttatod a szervezetedbe a szükséges mennyiséget.
5/8 anonim válasza:
Hiába étkezel egészségtudatosan, a gyümölcsökben és zöldségekben már nincs annyi vitamin, mint régen.
6/8 A kérdező kommentje:
Hát szelén, cink, D vitamin, vas, omega, b vitamin, c vitamin, magnézium. Ezek mennek.
ma 14:19
7/8 anonim válasza:
Nekem orvos ajánlotta a szelént, azt mondta évekig szedjem. Pajzsmirigy problémák miatt. Nem tudom, hogy attól volt-e, de pár év után olyan magas lett az antiTPO-m, mint még soha. Inkább abbahagytam.
8/8 anonim válasza:
Mondjuk úgy, hogy a - D-vitaminon kívül - teljesen felesleges. Egyetlen mg is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!