Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mennyire kamu a szúrás nélküli...

Mennyire kamu a szúrás nélküli vércukormérő? Ki lehet váltani vele a régit?

Figyelt kérdés

Például ez? [link]

vagy melyik jó?

dec. 4. 09:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10-esnek! 9-es voltam! Én meg 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Az általad le írt szenzort csak az egyes típúsú cukrosok kapják meg TB-re. A 2-esek, mint én is nem kapom meg. Pedig ártani nem ártana. Egyébként az 1-es típusu cukor betegség sokkal veszélyebb mint az kettes. Pedig nekem az egyik papirón E1170 BNO kód szerepel a másikon pedig E1480-as BNO kód szerepel. Ami lényegében 2-es típusú cukor betegség többszörös szövődményekkel. Igy napi 3 X-szor szúrom magam azaz napi 3 Xszor mérem külön vércukor szintmérővel a vércukromat.
dec. 14. 18:53
 12/16 anonim ***** válasza:

#11 én 1-es típusú cukorbeteg vagyok nekem minden étkezés előtt illetve után 30 percel mérnem kellene azaz napi 10x kellene szurkálni az ujjam én nem tb alapon kapom , mivel nem magyaroszágon élünk és a német egészség biztosítás a szenzort nem fizeti pedig én már itt születtem németországban és német-magyar kettős állampolgár vagyok .

Van a rokonságunkban 2-es típusú cukorbeteg és nem értem miért nem kapnak a 2-es típusúak valamilyen támogatást a szenzorra pedig ez nagyon sokat segít a mindennapi életben plusz , ha valakinek hozzá való inzulinadagolója van akkor össze lehet az app-al tanítani és lényegében automatikusan az inzulin adagolás meg van oldva . Nekem sport miatt nem lehet inzulin adagolóm mivel túl nagy a veszélye annak , hogy ki szakadna a branülje belőlem így nekem csak a szenzor van , de már ez nagyon nagy segítség a mindennapokban

dec. 15. 07:27
 13/16 anonim ***** válasza:
12-esenk! 11-es voltam! Azért mert a 2-es tipusúak nem inzulinosok, hanem gyógyszeresek. Én is metfogamát szedek 2 X 1000 MG-osat. Szóval igen a kettes típúsúak azok nem inzulinus cukrosok. Ebben is különbözik a 2 betegség. És valószínűleg ez az oka hogy nem kapnak a 2-es típusuak inzulin mérő eszközre támogatást.
dec. 15. 10:55
 14/16 anonim ***** válasza:

12-nak 11 voltam ! Ezt tudom jól hogy a 2-es típusúaknak nem kell inzulin , de azért attól függetlenül ez a szenzoros mérés nekik is nagy könnyebbség lehetne tekintve illetve sokkal nyomon követhetőbb lenne számukra is a vércukor ingadozása mivel a szenzor mér állandóan és így percre pontosan grafikonon látszik minden plusz nincs gond , ha el felejtkezik a mérésről valamiért mivel automatikusan megvan oldva és nem kötelező hozzá az inzulin adagoló működik nélküle is . Nekem az inzulin normál pen-ben van így az inzulin beadás az rám marad . Nyilván a hozzá való inzulinadagolóval akinek van egyszerűbb az eset mivel az app-on át tud komunikálni vele a szenzor így automatikusan meg lehet oldani az egészet . Nekem első sorban a sport miatt biztonsági szempontból van külön az inzulin pen-ben , de ennyi kényelmetlenség egyáltalán nem gond mondjuk 6 eves korom óta vagyok 1-es típusú cukorbeteg így lassan 11 év alatt volt időm megszokni . Az ujjam szurkálása sem zavar annyira soha , de ha lehet könnyíteni a dolgokon akkor érdemes .

Nem tudom a szenzor Magyaroszágon mennyibe kerülhet plusz a hozzá való dolgok azt tudom az app letöltése az ingyenes a AppStore-ból és a Goolplay-ből is . Itt nálunk 180-200€ a szenzor és még a 3 darabos matrica szett rá ami nyilván nem muszály , de nekem jobb mint egy sima fehér szenzort látni még 2.50-3.90€ közt van . Úgyhogy ez még nálunk is borzalmasan drága kütyü .

dec. 15. 13:25
 15/16 anonim ***** válasza:
14-es! 200€ Nem semmi az kb mai árfolyamon olyan KB. 79456 Ft. Az pedig nem kis összeg.
dec. 15. 15:47
 16/16 anonim ***** válasza:
15-ös ! Hát igen nem kevés és ezt 14 naponta cserélni kell . Nyilván ez úgymond egy “kényelmi” ami azért elég sokat tud a helyzeten javítani , hogy egy gonddal kevesebb
dec. 26. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!