Az embernek kell a társaság? És mivan ha én nem igénylem?
1
Én elvagyok, meccset nézek, sorozatot, filmet, animét nézek meg időnként játszok valamit és a közösségi médiába is felszoktam menni! Ez bőven lefedi a szabadidőm. Hogy nem unalmas e? Nem ijesztő e? Én már elfogadtam hogy nem szeretnek az emberek és igazából jobb is! Nincs vita nincs veszekedés nincs hazugság ami a barátságokban és párkapcsolatokban szoktak lenni
2
Gyíkember vagyok akkor 😅 jó valamennyire "kívánom" de elfogadtam hogy én nem vagyok olyan akit bárki szeretne. Már utcára sem szeretek menni mert félek hogy úgy néznek rám stb...
5
nem tudom annyira mi az a szociális szorongás de ha az hogy félek/nem szeretek emberek közt lenni akkor igen. bár ezt kiegészíteném azzal hogy ez kölcsönös, hiszen mások se keresik a társaságom és nem élvezik
az önbizalomhiányt viszont visszautasítom. én inkább azt hívnám önbizalomhiánynak aki kevesebbre értékeli magát mint ami. viszont én reálisan látom magam! Ahogy az iskolákban is szokott lenni hogy "valaki vagy sportos vagy okos" úgy ritkán de van olyan hogy "valaki sportos ÉS okos is" így vannak olyan lúzerek is mint én aki "nem sportos nem okos, és még csúnya és gáz is" én vagyok azaz ember aki tényleg egy senki és ezt az egyet tudom szeretni magamba hogy nem vagyok beképzelt és reálisan tudom látni magam
gondolom jön majd a komment "változtass magadon" próbáltam okosabb lenni, nem sikerült, próbáltam erősebb lenni, nem sikerült, próbáltam vicces/humoros és barátságos lenni, nem sikerült
Az egyáltalán nem biztos, hogy mások nem szeretik a társaságodat, könnyen lehet, hogy azt te csak gondolod. De ha mégis úgy lenne, annak oka van, és azon lehet dolgozni.
"Én reálisan látom magam" - na pont ez az, amit senki nem jelenthet ki visszajelzések hiányában. Ezt képzeled, de a te képzeleted nem egyenlő a valósággal. Ez maga az önbizalomhiány! Beleborzongok annak olvastán, ahogy magadról úgy beszélsz, mint valami rovarról. Ezeket neked senki nem mondta, ezt a terhet te vetted magadra. Annyi igaz belőle, hogy anyád-apád soha nem volt elégedett veled, soha nem dicsért meg, soha nem volt egy jó szavuk.
Nem, fel sem merül, hogy "változtass magadon", nagyon határozottan épp az ellenkezője! Ezt megint csak te kitaláltad minden alap nélkül. Meg ne próbálj más lenni, mint aki vagy, hát hogy az úristenbe sikerülne? Ha nem vagy vicces, ne vicceskedjél, mert szánalmas lesz. Nem kell mindenkinek viccesnek lennie. Barátságos az lehetsz, mi az akadály? Az nem tulajdonság, az viselkedés, azon természetesen változtathatsz. Hozzászólsz másokhoz, érdeklődsz, visszautalsz arra, amit korábban mondtak (pl előző nap moziba ment, megkérdezed, milyen volt a film), akkor látják, hogy figyelsz rájuk, érdekelnek. Erős, ha azt fizikailag érted, természetesen lehetsz, olyan nincs, hogy valaki edz, és nem fejleszt izmot. Na azt nyugodtan csinálhatod, jót is fog tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!