Ugyan úgy figyelni kell a napi max 400mg koffeinre akkor is, ha hatalmas toleranciám van?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Ez lehet elég furcsa kérdés és lehet eléggé egyéni probléma, viszont utána néztem a neten és mindenhol a napi 400mg koffeint írják biztonságosnak. Na most nekem hatalmas alapból a toleranciám ezért legalabb 400-600mg kell, hogy egyáltalán érezzek bármit tőle, úgyhogy csak érdekelne, hogy nekem is aggódnom kéne a negatív hatások miatt, vagy ez inkább azokra vonatkozik akiknek nem ilyen magas a toleranciájuk? Köszönöm előre is! Neten próbáltam rákeresni, lehet én nem tudtam úgy megfogalmazni, hogy kiadja a választ, de sajna nem találtam választ a kérdésemre.nov. 29. 08:25
1/2 anonim válasza:
Igen. Azért nem érzed 400 mg coff. hatását, mert már annyira hozzá vagy szokva. Én 9 éve nem fogyasztok rendes kávét, előtte sem vittem túlzásba, de azért 1-2 kávét megittam naponta. Amikor abbahagytam, kb. 2-3 napig kóvályogtam, aztán szépen lassan lejöttem róla. Kb. fél évvel később egy buliban ittam 2-3 pohár kólát, hazamentem hajnal négykor és feküdtem nyitott szemmel az ágyban és nem értettem miért nem tudok elaludni.
Teljesen jól elvagyok kávé nélkül, egyáltalán nem hiányzik, nem vagyok álmos, stb. Ha évente egyszer iszom egy rendeset, tuti aznap éjjel nem alszom és az elfogyasztása után kiugrik a szívem a helyéről.
Ne fogyassz sok koffeint, inkább igyekezz lejönni róla. Napi egy bőven elég.
2/2 anonim válasza:
Írhatna olyan is, aki nem a saját szervezetéből és megérzéseiből indul ki, hanem mondjuk tisztában van az orvostudomány álláspontjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!