Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mandulaműtétem lesz december...

Mandulaműtétem lesz december 18 án jövő hónapban.17 éves vagyok.És azt szeretném hogy melyik a jobb ha érzéstelenítéssel csinálják vagy altatással mert eléggé gondolkozok rajta.Mert eléggé öklendezős vagyok?

Figyelt kérdés
nov. 26. 17:49
1 2
 1/11 anonim válasza:
51%
Én is akkoriban pont 17 éves voltam , mikor kivették a mandulám. Nekem altatásban csinálták. Mikor felébredtem emlékszem nagyon rossz volt. Míg ugyan azon a napon két 5 éves gyereknek is kivették altatásban. De ők ébredés után egy órával már szaladgáltak a folyosón. Én meg azt se tudtam merre vagyok arccal. Nem vagyok penye de nekem nagyon fájt utánna , se nyelni se beszélni nem tudtam. De ez az én véleményem, lehet te nem így leszel. Jégkrémet kellett enni folyamatosan, már rendesen meg utáltam. De kitartást kívánok 😊 33/N
nov. 26. 17:58
 2/11 Szolovjov ***** válasza:
66%
Nekem érzéstelenítéssel csinálták, de nagyon rossz volt az injekció beszúrása. Sokkal rosszabb, mint egy fogorvosi érzéstelenítés
nov. 26. 18:53
 3/11 anonim ***** válasza:
Altatásban jobb. Akkor végigalszod, nem lesz emléked a műtétről.
nov. 26. 19:03
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb az altatás, főleg azért, mert az első nap még kába vagy tőle, ezért a fájdalom is jobban ki fog esni. Nekem is kivették, de persze az tény, ahogy az első mondta, mindenki máshogy viseli az altatást. De ilyenkor lehet kérni még gyógyszert.
nov. 26. 19:08
 5/11 anonim válasza:

1993-ban vették ki a garatmandulámat. Akkor 13 éves voltam. Érzéstelenítést alkalmaztak, de az se volt egy fáklyás menet, mert az enyém akkora már rossz állapotban volt, mindenképpen ki kellett venni. A doki a rezidenseknek rajtam mutogatta el, hogy mit, hogyan kell csinálni. Amúgy nem volt komplikáció, csak a műtét után sebláz, hőemelkedés, meg nem voltam beszédes kedvemben, érthető okokból. Pár hétig éjszaka arra ébredtem, hogy fáj. Emlékeim szerint, ilyenkor kalmopyrines teát ittam.

Ahogy az 1-es kommentelő is írta, a kisebb gyerekek sokkal jobban viselték a műtétet, mint mi nagyobbak.

Érdekes módon nekem nem volt "fagyikúra".

Sok szerencsét és kitartást kívánok én is!

44/F

nov. 26. 19:19
 6/11 anonim válasza:
1-es vagyok. Lehet kórház is válogatja. Akkoriban direkt mondták a szüleimnek hogy jégkrémet hozzanak be, abból kell sokat enni mert hogy az elvileg a hideg hatására az erek összehúzódnak így csökkenti a duzzanatot meg a fájdalmat is
nov. 26. 19:33
 7/11 anonim ***** válasza:
67%

Szia,

Nekem 6 napja vették ki. Egyik orvos sem vállalta altatás nélkül, mert 2024-ben nem tartják humánus megoldásnak, illetve szakmai okokból is altatast javasoltak. Kb. Húsz perc volt az altatás, utána 15 perccel már az ágyamban ültem és beszélgettem, nem voltam rosszul, nem voltam kába, semmilyen fájdalmam nem volt a műtét napján. En aznap infuzioban kaptam a fájdalomcsillapítót, és műtét után két órával már hozták az első jégkrémet és a hűtött vizet. Otthonra készíts be egy csomag jeget és Calippo jégkrémet, reggel ébredés után illetve ha érzed h kezd fájni de még nem jön a következő fájdalomcsillapító egy pohár hűtött víz és egy jégkrém azonnal lehúz minden fájdalmat. En aznap csak jégkrémet ehettem (vizes alaput), másnaptól már bármit :)

nov. 26. 20:02
 8/11 anonim ***** válasza:
7-és vagyok: 30 éves vagyok tehát nekem is azt mondtak készüljek fel h szörnyű lesz, en egyáltalán nem voltam rosszul sem a műtét napján sem azóta, műtét másnapján már lehetett vezetni meg menni ide-oda, persze óvatosan, de mentem és D magad egyáltalán nem olyan horror mint ahol azt a legtöbb helyen írják. Jegeld sokat.
nov. 26. 20:05
 9/11 anonim ***** válasza:
4-es vagyok: Egyébként nekem is kivettek, bár gyerek voltam, de én se emlékszem borzasztó fájdalomra. Azt tudom, hogy pihenni kellett, nem szabadott emelni, megerősített dolgokat csinálni, meg a cataflam segített sokat és a jégkrém.
nov. 26. 20:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem nyúlnak olyan mélyre, meg érezni se érzel semmit az érzéstelenítés miatt, szóval nem fog előjönni az öklendezési reflex. Felesleges az altatás.
nov. 27. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!