Mandulaműtétem lesz december 18 án jövő hónapban.17 éves vagyok.És azt szeretném hogy melyik a jobb ha érzéstelenítéssel csinálják vagy altatással mert eléggé gondolkozok rajta.Mert eléggé öklendezős vagyok?
1993-ban vették ki a garatmandulámat. Akkor 13 éves voltam. Érzéstelenítést alkalmaztak, de az se volt egy fáklyás menet, mert az enyém akkora már rossz állapotban volt, mindenképpen ki kellett venni. A doki a rezidenseknek rajtam mutogatta el, hogy mit, hogyan kell csinálni. Amúgy nem volt komplikáció, csak a műtét után sebláz, hőemelkedés, meg nem voltam beszédes kedvemben, érthető okokból. Pár hétig éjszaka arra ébredtem, hogy fáj. Emlékeim szerint, ilyenkor kalmopyrines teát ittam.
Ahogy az 1-es kommentelő is írta, a kisebb gyerekek sokkal jobban viselték a műtétet, mint mi nagyobbak.
Érdekes módon nekem nem volt "fagyikúra".
Sok szerencsét és kitartást kívánok én is!
44/F
Szia,
Nekem 6 napja vették ki. Egyik orvos sem vállalta altatás nélkül, mert 2024-ben nem tartják humánus megoldásnak, illetve szakmai okokból is altatast javasoltak. Kb. Húsz perc volt az altatás, utána 15 perccel már az ágyamban ültem és beszélgettem, nem voltam rosszul, nem voltam kába, semmilyen fájdalmam nem volt a műtét napján. En aznap infuzioban kaptam a fájdalomcsillapítót, és műtét után két órával már hozták az első jégkrémet és a hűtött vizet. Otthonra készíts be egy csomag jeget és Calippo jégkrémet, reggel ébredés után illetve ha érzed h kezd fájni de még nem jön a következő fájdalomcsillapító egy pohár hűtött víz és egy jégkrém azonnal lehúz minden fájdalmat. En aznap csak jégkrémet ehettem (vizes alaput), másnaptól már bármit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!