Minden hangra felébredek, nem tudok jót aludni. Mit tegyek?
Panellakásban lakom, hangos a felettem lakó szomszéd. Sajnos a költözés nem opció. Füldugóval sem tudok aludni, mert hallom a szívverésem, és az is idegesít. Fehér zajt is próbáltam, az is zavar.
Még ha elalszok is, felébresztenek az ajtócsapkodással az álmomból, egyszerűen képtelen vagyok mélyen aludni. Valami ötlet?
Próbálj meditálni mindennap, legalább 10 percet. Hátha segít. Akár elalvás előtt.
Na meg lelki okai nem lehetnek nálad annak, hogy ennyire felébredsz mindenre és ennyire nehezen alszol el, hogy még a saját szívverésed is zavar?
Én emellett azt fejlesztettem ki, bár én ex horkolása miatt, hogy kifejezetten a hangra figyelve próbálok ellazulni és úgy elaludni.
Ebben segíthet akár az ASMR, vagy meditációs zenék.
Vagy a másik módszer, hogy a fejemben "mesét" mondok magamnak elalvás előtt, vagy nyugis dolgokat képzelek el amik ellazítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!