Milyen egészségügyi hatásai vannak a hidegnek, mitől függnek? Lehet egy életmódban előnyös?
Azért van a hőszabályozásunk, hogy a civilizált élettől nagyon eltérő körülményekhez is képesek legyünk alkalmazkodni. Tudunk is, csak nem szeretjük, és sokan komolyabban ki se próbáljuk.
A vízbe én se megyek bele, ha hideg nekem, de túráztam már esőben fagyban. Ázott el mindenem, úgy gyalogoltam tovább órákat, és láss csodát azon alkalmakkor sose lettem beteg. Amikor meg téli vizsgaidőszak végén elmentünk moziba, mind betegek lettünk.
16 fokban vagyok a lakásban. Semmi bajom nincs tőle. A tél elején kicsit kellemetlen érzés, később egyre inkább megszokom. Pedig nem vagyok egy mai csirke.
Úgy gondolom, nem a hidegtől lesz az ember beteg, hanem a fertőzéstől.
5-ös: igazad van, mert a nagyon hidegtől ki is hűlhetünk, sőt, meg is halhatunk, főleg, ha nem mozgunk.
A hideg széltől valóban könnyebben kapunk fertőzést.
Abban is igazad van, hogy fokozatosan kell hozzászokni a hideghez. Így tettem. És mozogni kell, plusz séta vagy torna a szabadban minden nap.
Én is csak 15 fokig engedem kihűlni a lakást.
Ezzel a módszerrel nagy összegeket takarítok meg, és nem veszélyeztetem az egészségemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!