Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen egészségügyi hatásai...

Milyen egészségügyi hatásai vannak a hidegnek, mitől függnek? Lehet egy életmódban előnyös?

Figyelt kérdés
Sokszor látni azt a mára már megszokott jelenséget, hogy télen a jeges vízben fürdenek az emberek különösebb probléma nélkül, merthogy ők arra esküsznek, hogy ez még jót is tesz. A világ egyes részein sokszor alsógatyában is a hóban vannak, ehhez szoktak hozzá. Így hát kérdem én, milyen hatásai lehetnek a hidegnek az emberi szervezetre? Ha valaki le tudja győzni azt, hogy fázna, csak növekszik majd az ellenállóképessége? Alkalmazkodik? Vagy esetleg néhány év múlva az összes ízülete fájni fog? Fontos, hogy bár a víz volt a példa, nem csak az érdekel. Kíváncsi volnék bármilyen tapasztalatra vagy megalapozott tudásra a témában.

nov. 22. 07:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Azért van a hőszabályozásunk, hogy a civilizált élettől nagyon eltérő körülményekhez is képesek legyünk alkalmazkodni. Tudunk is, csak nem szeretjük, és sokan komolyabban ki se próbáljuk.

A vízbe én se megyek bele, ha hideg nekem, de túráztam már esőben fagyban. Ázott el mindenem, úgy gyalogoltam tovább órákat, és láss csodát azon alkalmakkor sose lettem beteg. Amikor meg téli vizsgaidőszak végén elmentünk moziba, mind betegek lettünk.

nov. 22. 13:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem csak szaunatapasztalatom van, utána be szoktam menni a hideg vízbe, és szoktam fürödni a patakban ősszel is, szinte soha nem vagyok beteg. Gyerekkoromban nagyon fázós voltam, de amióta szaunázok és váltófürdőzöm, hideg vízzel fejezem be a zuhanyzást, azóta a fázást is jobban viselem.
nov. 24. 09:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, szívesen hallgatnék még tapasztalatokat, már, akinek vannak.
nov. 27. 16:06
 4/6 anonim ***** válasza:

16 fokban vagyok a lakásban. Semmi bajom nincs tőle. A tél elején kicsit kellemetlen érzés, később egyre inkább megszokom. Pedig nem vagyok egy mai csirke.

Úgy gondolom, nem a hidegtől lesz az ember beteg, hanem a fertőzéstől.

dec. 3. 14:37
 5/6 A kérdező kommentje:
Amit az utolsó válaszoló ír, igaz, bár csak részben. A hideg, főleg a hideg, szeles idő, esetleg, ha még az izzadással is számolunk, kellemetlen következményeket okozhat. Bár nem a széltől leszünk betegek, de legyengítheti az immunrendszert, amin utána könnyebben fog a fertőzés. Bár ez elég általános megfogalmazás, szívesen hallgatnék valakitől még, aki tapasztaltabb és tanultabb nálam. Mindenesetre úgy tudom, a hideg esetleg akkor okozhat kevesebb kárt, ha fokozatosan szoktatjuk magunkat hozzá, persze, akkor is csak bizonyos mértékig.
dec. 3. 19:15
 6/6 anonim ***** válasza:

5-ös: igazad van, mert a nagyon hidegtől ki is hűlhetünk, sőt, meg is halhatunk, főleg, ha nem mozgunk.

A hideg széltől valóban könnyebben kapunk fertőzést.

Abban is igazad van, hogy fokozatosan kell hozzászokni a hideghez. Így tettem. És mozogni kell, plusz séta vagy torna a szabadban minden nap.

Én is csak 15 fokig engedem kihűlni a lakást.

Ezzel a módszerrel nagy összegeket takarítok meg, és nem veszélyeztetem az egészségemet.

dec. 4. 06:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!