Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogy lehet viszonylag magas...

Hogy lehet viszonylag magas vérnyomásom (135/81) annak ellenére hogy napi szinten nagyon aktívan élek?(20 km mozgás átlagban)

Figyelt kérdés

Esetleg az étkezés okozhatja?

Sok zsíros kaját fogyasztok de nem vagyok elhízva, normális bmi

nov. 21. 13:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet örökletes. Nekem az van. Hobbi szinten sportoltam, futottam, egy félmaratonon lettem rosszul először. Akkor azt hittem, hogy csak nem ettem jól, aztán később megint, aztán jöttek a fejfájások, akkor kezdtem mérni a vérnyomásom. Én elég rendesen beletekertem, 210/110-el akart elvinni a mentő. Semmi más bajom nem volt és most sincs (8 éve), nem voltam elhízva, átlagosan kajáltam. Vizsgáltasd ki magad, nincs-e szervi baj.
nov. 21. 13:18
 2/8 anonim ***** válasza:
1-es vagyok: A 135/81 még normál tartományban van, magas vérnyomás 140/90 felett.
nov. 21. 13:19
 3/8 anonim ***** válasza:
Az étkezés okozhatja. A telitett zsírok például magyarázzák
nov. 21. 13:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Ez még elfogadható, 140/90-től számít magasnak a vérnyomás. De ha úgy érzed, elmehetsz háziorvoshoz, aztán ha úgy látja úgyis csináltat egy 24 órás vérnyomásmérést.

nov. 21. 14:36
 5/8 A kérdező kommentje:
36
nov. 21. 15:00
 6/8 Versenyzővagyok ***** válasza:
50%
Ki mondta ezt neked H magas?? Ha tartósan az átlag 140/90 felett van akkor beszelünk hypertóniàrol
nov. 21. 15:32
 7/8 anonim ***** válasza:
120/80 a "tökéletes" vérnyomás. Mikor, melyik napszakban, naponta hányszor, milyen tevékenység előtt/után méred? Ezek mind számítanak és gondolom nem mindig pont 135/81. Naplót vezess, feltüntetve a fentieket is és a háziorvosnak mutasd meg, ha gyanús valami, de ahogy többen írták _átlagosan_ rendszeresen 140/90 fölötti vérnyomás számít magasnak.
nov. 21. 21:52
 8/8 anonim válasza:
Ez a vérnyomás olyan szinten fel van hájpolva, hogy az már érthetetlen számomra. Az érték amit írtál EMELKEDETT NORMÁLIS érték. Vérszegény embernek pl lehet alapjáraton picit magasabb a vérnyomása, nála ez teljesen fiziológiás, természetes. A háziorvosnál ha valakinek magasabb azonnal adják rá a gyógyszert ész nélkül, van ismerősöm aki 20 éve vérnyomáscsökkentőt szed mert az orvos egyszer magasabbat mért a rendelőben.Az, hogy az orvosnál magasabb a vérnyomásunk NORMÁLIS. Otthon kell mérni megfelelő eszközzel. 140/90 feletti átlagok esetén jön képbe egyáltalán a magas vérnyomás.
nov. 21. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!