A szobámba kb 18-20 fok van alváshoz. De többször van olyan ,hogy nem fázok nincs is melegem de elalvás előtt izzadok vagy epp arra kelek fel , hogy le vagyok izzadva.Valaki van még vagy volt már így?
18 fokban az izzadás szerintem sem feltétlenül a meleg miatt lehet.
Én 21 fokban alszom, szőrös hálópulcsiban, betakarózva, és nem szoktam izzadni (pedig alapból sajnos izzadós fajta vagyok).
Nyilván mindenki másképp bírja meleget, de lehet tényleg nem ártana egy kivizsgálás vagy egyeztetés házidokival.
A 18 fok teljesen jó. Alvás előtt kell egy alapos szellőztetés.
A hálóruha és az ágynemű sem mindegy.
A műszálas cuccok nagyon rossz hatással lehetnek, a műanyagok surlódnak, feltöltődnek, egészen borzalmas hatást válthatnak ki, pl. az izzadást, nyugtalanságot, fejfájást ...
A hálóruha legyen természetes (pamut, gyapjú) anyagból, nem túl vastag, szellős, laza, kényelmes (semmi esetre se szorítson).
A műszállal bélelt, műszálas huzatú párna és paplan is izzaszt, zavar. Ha a belseje műanyag is (sokkal jobb a gyapjú vagy a pehely), legalább a huzata legyen pamut anyagú. 1-2 kispárna kényelmesebb, mint egy nagy.
Segíti a jó alvást egy kis illat-aroma, pl. egy csepp levendula, citromfű, menta (csokor, szárított). De pl. az illatfüstölők komoly fejgörcsöt okozhatnak.
Egy pohár hideg tej vagy víz is altató (viszont tea, kávé, kakaó tilos).
Sokkal jobb a hűvös, friss levegő, vastagabb takaróval, mint melegben vékonyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!