Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen bőrbetegség/sérülés...

Milyen bőrbetegség/sérülés lehetett ez? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Tegnap este egyik ujjtőpercem hátoldalán észleltem egy cm²-es pirosas-lilás, nem túl határozott körvonalú foltot. (Nem olyan teltpiros, mint a vér/festék, de egy átlagos rovarcsípésnél jóval pirosabb volt.) Milliméternyivel ki is emelkedett, de nem olyan hólyagszerűen, mint pl. egy friss szúnyogcsípés. És érdekes, hogy 1általán nem fájt se akkor, amikor megpillantottam, se azóta, és nem emlékeztem, hogy korábban fájt volna, vagy hogy megütöttem volna. (Ettől még megüthettem akár, de akkor annyira se zavart, hogy max aznap este még vissza tudjam idézni.)

Tudom, milyen kinézetű a gombás bőrfertőzés (legalábbis annak 1ik típusa), éles kontúr, még sötétebb szegélyvonala is van, ez 1általán nem olyan. Tegnap sokat ügyködtem ház körül, hidegben, kesztyű nélkül. Ki nem repedezett a bőröm, de lehet, hogy ha a fázós bőrt éri egy nyíró erőhatás (terheket is mozgattam), akkor észrevetlenül elpattanhat egy kis ér? Volt ott egynehány megzavart pók is, de a pókharapásnál úgy tudom, mindig látható 2 apró seb 1más mellett, itt nem volt, ja és a pókméreg eléggé fáj is. Fagyállót is öntögettem, a flakonon 1-2 csepp hozzáért az ujjaimhoz, tenyeremhez, de kézhátamhoz szerintem nem. (De lehet, hogy észrevétlenül mégis kirepedt picit a hámréteg, és egy pici fagyálló pont ráfolyt? Elvégre nagyon mérgező, persze annyira azért nem, mint pl. a cián.) Égés, áramütés biztosan nem volt, az szintén fájna is kellőképpen.

A folt már reggelre sokat halványult, azóta már csak egy apró kontrasztbeli eltérés van, amit csak az előzmények miatt veszek észre, ha direkt észre akarom venni, amúgy fel se tűnne.

Volt valakinek hasonló? Illetve eü-s szemmel milyen eredetű lehetett?

ma 18:21
 1/2 anonim ***** válasza:
Feltehetöen egy hajszálér megpattant, az okozta a problémát. Kellemetlen, de semmi komolyabb gondot nem okoz.
ma 19:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm :-)
ma 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!