Ekcéma elmúlik amikor felnövünk?
Figyelt kérdés
17 vagyok és 2 éve egy héten kb 5 napomat teszi tönkre az ekcéma. Voltunk 3 bőrgyógyásznál nem ért semmit krémekre is költöttünk több mint 150.000ft-ot de nem válik be semmi. Kibírhatatlanul viszket és mindenki rákérdez suliba hogy miért piros a nyakam meg a konyokhajlatom.. Előfordulhat hogy mondjuk egy pár év múlva csak úgy eltűnik? Porallergiám van gondolom attól van de hiába szedek allergiás gyógyszereket az is 0tegnap 21:02
1/7 anonim válasza:
Attol fugg. De 17 evesen nem vagy mar annyira gyerek ebbol a szempontbol, azt kene megtalalni, hogy mi okozza.
Nalam peldaul a tejallergia. Nalad ez fel se merult? Egy orvos se mondta a dietat?
2/7 A kérdező kommentje:
Voltam már többször is allergia teszteken. A 2 féle háziporra vagyok hiperszenzitív (193szor érzékenyebb rá a bőröm mint az átlagembernek. Egészségesen étkezem sportos vagyok nem elhízott nem hiszem hogy ételallergia
tegnap 21:09
3/7 anonim válasza:
Nekem is gyerek- és kamaszkorban volt. Flucinar kenőccsel kezeltük, hellyel-közzel azért az sikeres volt. Aztán kinőttem az ekcémát. Nagyon ritkán felnőttként is előfordult, bár más testrészen, hogy előjött. De ez mér sokkal enyhébb volt és a Flucinar bőven megoldotta.
4/7 anonim válasza:
Ki lehet nőni, de attól függ, mitől van. Az 1-es nem mond butaságot: nálunk a kisfiam ekcémás és a dokik jöttek mindenféle krémmel, mire egyszer _én_ rájöttem, hogy a laktózra allergiás. Mindent lecseréltem laktózmentesre, túrót, tejet, vajat, tejfölt stb és el is múlt neki! Úgyhogy attól, mert a doki nem mondja, még simán lehetsz - és ennek semmi köze az egészséges kajáláshoz ebből a szempontból. Próbáld ki h pár hétig teljesen elhagyod a tejterméket / vagy laktózmenteset veszel mindenből (semmiben nem különböznek ezek a dolgok, csak a tej picit édesebb, mert a hozzáadott laktáz enzim dolgozik előre, helyetted). Próbáld ki - semmit nem veszíthetsz, csak nyerhetsz, ha ez van a háttérben. Pláne mondom ezt azért, mert láttam, mennyire tudja ez kínozni az embert, úgyh tökre megértelek.
5/7 anonim válasza:
Stressz is, depresszió is okozhatja.
Na meg az erősebb-közepesebb kézmosók, szappanok. Föleg ezek a fertőtlenítősek.
Érdemes lehet ilyen a bőrödnek kedvező kézmosót, megfelelő PHs szappant használni, meg amit én ajánlok, az a szteroidos Dermovate kenőcs és a kézmosó.
F.
6/7 anonim válasza:
(#5) de ezeket bőrgyógyász tudja felírni, abból is a magánt ajánlom.
A változatos étrend, zöldség-diéta is segíthet. Meg meg kell nézni, hogy van-e más betegség, pl. diabétesz.
7/7 anonim válasza:
Érdemes még mosáshoz folyékony mosószerre váltani, és az öblítő használatát mellőzni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!