Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni az ellen,...

Mit tudok tenni az ellen, hogy érzékeny a gyomrom, már a legkisebb csipős, fűszeres ételek is gyomorégést okoznak?

Figyelt kérdés
Már egy kis Lidl Vegán pikáns rudacska is gyomorégést okoz, nem tudom mit tehetek ellene, és hogy, mi okozza.

tegnap 19:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Azt teheted hogy nem eszel olyat és max ha bővebben érdekel akkor elmész orvoshoz
tegnap 19:25
 2/13 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy vagyok. A legenyhébben csípős étel is gyomorégést okoz nálam. Pedig nincs gyomorgondom, semmi más nem kezdi ki. Mondjuk én eleve utálom a csípős ételeket, így nem gond, hogy ne egyem meg.
tegnap 19:48
 3/13 A kérdező kommentje:
"Nem eszel olyat" azért tettem fel a kérdést, mert szeretnék olyat enni...már közben olvastam 1-2 dolgot ami segíthet pl. probiotikumok, csak pl. ezt válaszban vártam volna, azért kérdeztem...orvoshoz nem szeretnék, a magyar egészségügy színvonalát inkább nem minősitem, sokakat még orvosnak sem neveznék közülük.
tegnap 19:49
 4/13 anonim ***** válasza:
2es vagyok. Ha nem tudsz lemondani a csípősről, vegyél be gyomorsav lekötő gyógyszert, ami védőréteget képez. Pl Qamatelt, vagy hasonlót. Sok kapható vény nélkül.
tegnap 20:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mi a bajod az első válasszal. Szinte minden emésztőrendszeri problémánál alapvető, hogy kerüld azt, ami kiváltja. Ez laktózintoleránsnak, cöliákiásnak, refluxosnak, stb. teljesen meghatározza az étrendjét az, hogy mitől nem lesz rosszul.

Amúgy a "gyomorégés" nem egy ritka panasz, szóval én is azt mondom, hogy menjél orvoshoz. Nem élheted le az egész életedet úgy, hogy kerülöd az egészségügyet, és hogy azt olvastad valahol, hogy a probiotikum jó valamire, akkor hátha neked is jó lesz.

tegnap 20:17
 6/13 anonim ***** válasza:
Lehet refluxod van és tényleg kerülni kellene a fűszereket
tegnap 20:20
 7/13 anonim ***** válasza:
6os nekem nincs refluxom, mégis ég a gyomrom a csípős ételektől..... Ha refluxa lenne, mástól is égne a gyomra..... 2es, 4es voltam.
tegnap 20:27
 8/13 A kérdező kommentje:
"hogy azt olvastad valahol, hogy a probiotikum jó valamire, akkor hátha neked is jó lesz." Teljesen mást olvastam és írtam, de a kifordítására, arra biztos, hogy jó ez a hozzászólás. Továbbra is várom az ötleteket, megfelelő válaszokat, mert ezek eddig nem segítettek. Én arra gondolok, hogy a bélfal érzékeny, lehet sérült stb. biztos van oka annak, hogy valaki érzékenyebb a fűszeres, csípős ételekre. Köszönöm a tippeket, orvosnál voltam, amire itt a magyar orvosok képesek egyedül, hogy "savcsökkentő", amit egyébként nagyon káros folyamatosan szedni...
tegnap 21:48
 9/13 A kérdező kommentje:

"csípős ételek, különösen a kapszaicin, néha felboríthatják a mikrobiom egyensúlyát, ami diszbiózishoz vezethet. A probiotikumok segíthetnek az egyensúly helyreállításában azáltal, hogy elősegítik a hasznos baktériumok növekedését, és gátolják a káros mikroorganizmusokat, enyhítve ezzel az emésztési zavarokat"

Szerintem például ez mást jelent, hogy a "probiotikumok jó valamire".

Magyaros hozzá nem értő, csak kötözködő válaszokat a továbbiakban sem szeretnék kérni, kérem kíméljenek. Köszönöm.

tegnap 21:51
 10/13 A kérdező kommentje:

[link]

Egyébként a bél agy kapcsolat könyv is jól megmutatta, hogy a magyar orvosok, gasztroenterológusok is vagy 30-40 év lemaradásban vannak sok mindenben.

tegnap 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!