Hogyan lehetséges az, hogy egy kontroll CT értékelését úgy kezdik, hogy az előző kontroll során készült képpel összehasonlítva lényegi változás nincs, azonban olyasmi szerepel benne, hogy recidivának megfelelő képlet, mely csontdestrukciót okozott?
Nem az én leletem, ezért nem tudok pontosabban idézni, azonban ez szerintem csontáttétre utal.
Ez miért nem lényegi változás??
A sok kép sok hasonló, ugyanolyan részletéhez képest nem jelentős egy kis pöttynyi valami az egyik képen.
Az , hogy klinikailag releváns, amit leír, nem az ő dolga lenyilatkozni. De amúgy is utal rá, hogy mi lehet. A radiológus a képek egészét írja le szöveggel. Majd az onkológus dönt a kezelésbeli folytatásról.
Ez egy tüdődaganat eltávolítása utáni CT értékelése volt, eddig semmi hasonlót nem találtak.
A leírásban valami olyasmi szerepelt, ha jól emlékszem, hogy a bal VI. bordaíven a cortex nem látható, a végén pedig az, amit a kérdésben írtam (az ezt megelőző megállapítás az, hogy mk. tüdő műtött, így először azt hittük, hogy csak a műtét során sérült a borda, ahogy az korábban is megtörtént már 😞).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!