Amióta cukros vagyok miért tud ennyire kiütni az alkohol?
Figyelt kérdés
okt. 18. 15:12
1/10 anonim válasza:
Nos, talán mert cukor van benne?
okt. 18. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
2/10 Ypszilon1980 válasza:
Mert sajna ez ilyen.
okt. 18. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
3/10 anonim válasza:
#1 Ez így nem teljesen igaz, illetve éppen ellenkezően is hathat az alkohol a cukorbetegekre. Kis mennyiség esetén, főleg az édes és égetett szeszek hirtelen megemelik a vércukrot, azonban a nagy mennyiségű alkohol fogyasztása a máj glükóz kibocsájtását csökkenti, ezért, plussz a cukorbetegségre szedett gyógyszerek miatt túl alacsony lesz a vércukorszint, azaz hipoglikémia alakul ki.
okt. 18. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
4/10 anonim válasza:
3
Mi nem teljesen igaz? Az alkohol a cukor bomlastermeke
okt. 18. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
5/10 anonim válasza:
#4 Cukor van benne, de alapvetően nem csak amiatt okozhat rosszullétet, hanem azért is, mert a máj nagyobb terhelést kap az alkohol lebontása miatt, így visszatartja a glükózt és ezért alacsony vércukorszint alakulhat ki. Cukorbetegként az alkoholfogyasztás nem csak a megemelkedett vércukorszint miatt lehet veszélyes, hanem a túl alacsony vércukorszint miatt is.
okt. 18. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
6/10 anonim válasza:
5
Tehát még mindig a CUKOR miatt.
okt. 19. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
7/10 anonim válasza:
# Nem, hanem az alkohol májra kifejtett hatása miatt.
okt. 19. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
8/10 anonim válasza:
7
Akkor megegyszer: az alkohol a CUKOR mellékterméke. CUKOR nélkül nincs alkohol. Tehát q miértre még mindig a CUKOR a valasz
okt. 19. 08:10
Hasznos számodra ez a válasz?
9/10 anonim válasza:
Ebből a szempontból igazad van, de alapvetően nem a CUKOR okozza a tüneteket, hanem a MÁJ alkoholra adott méregtelenítő válasza. Egyéb, alkoholtól és CUKORTÓL független májbetegségek szövődménye is lehet a diabétesz, tehát élettani szempontból nem feltétlenül a CUKOR okozza a rosszullétet, hanem a MÁJ működési zavara.
okt. 19. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
10/10 Phoney válasza:
okt. 18. 18:03
És akkor mi van? Nincs ilyen mágikus tulajdonsága a vegyületeknek, hogy ha egyik a másikból képződik, akkor varázslatosan "az van benne". A cukor az cukor (akár cacharóz, akár glükóz, akármi), az etanol meg etanol, nincs benne cukor, oda kellett volna figyelni kémia órán. (Az alkoholos italokban előfordul több-kevesebb cukor – az égetett szeszekben gyakran semennyi, csak ha utólag adnak hozzá), de az teljesen más kérdés. És amikor nem cukorból erjesztik, hanem mondjuk etilénből szintetizálják az alkoholt, szerinted akkor is "cukor van benne", vagy olyankor "etilén van benne"?...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!