Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Milyen anyag hiányozhat a...

Milyen anyag hiányozhat a bőrömből, ha az év minden szakaszában száraz, repedt és gyakran vérzik is?

Figyelt kérdés

A kézfejemen valami rettenetes minőségű a bőröm. Amióta az eszemet tudom folyamatosan jelen lévő probléma. Megannyi orvosnál jártam már, akik mindenféle kencét írtak fel, de ezek csupán átmeneti megoldást jelentettek. Nem adom fel, keresem a következő dokit, de addig is érdekelne a sorstársak tapasztalata - akiknek esetleg van már valamilyen megbízható diagnózisa -, hogy mire lehet gyanakodni ilyen problémával?! Allergia kizárva, mert mindig ilyen a kezem.

Köszi, ha tudsz segíteni.

okt. 10. 21:15
 1/10 anonim ***** válasza:
A vitamin hiánya okozhat ilyet, de ha voltál orvosnál, akkor gondolom már mondták.
okt. 10. 21:41
 2/10 A kérdező kommentje:
A vitamin bevitellel nincs gond.
okt. 10. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:
A és E vitamin.
okt. 10. 22:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Vagy csak nem iszol elég folyadékot
okt. 10. 22:49
 5/10 A kérdező kommentje:
Egy életen át?
okt. 10. 22:50
 6/10 anonim ***** válasza:
Vagy csak bena a szappanod
okt. 10. 22:50
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen. Az ilyen válaszok miatt írtam le fent, hogy ez egy folyamatosan fennálló probléma. Gyerekként is ilyen volt, most is. Emiatt gondolom, hogy valami genetikai dolog lehet, nem külső irritáció.
okt. 10. 23:09
 8/10 Madeline válasza:

Szia!

Nem tudom hova valósi vagy, viszont tudok ajánlani egy nagyon jó orvost, Szolnokon rendel - Dr. Szabó András.

Nekem kicsit más jellegű, de hasonló problémám van, a korábbi orvosok félrediagnosztizáltak évekig. Hozzá személyesen nem tudtam elmenni, mikor hallottam róla, hogy jó szakember, mert jelenleg nem arrafelé lakom. Viszont lehetőség van nála távbőrgyógyászatra is, jó minőségű fotókkal stb. (Minden le van írva a weboldalán). Ezt vettem igénybe én is, amolyan utolsó reménysugárként másfél hónappal ezelőtt. S mint kiderült korábban félrekezeltek, azóta mióta az általa felírt dolgokat használom nagyon szépen javul a bőröm. (Bár nálam is visszatérhet a probléma, mivel genetikai hajlam és sok tényező kiválthatja, de legalább mostmár tudom mi a gond és mi az, ami segít.)

Szerintem egy próbát megér, én csak azt sajnálom, hogy nem hallottam róla már korábban.

Addig, amit ha még esetleg nem próbáltál volna hátha segít kicsit használj olyan termékeket rá, amit száraz (arc)bőrre tudatos bőrápolás során lehet használni. Pl.:olajos lemosó, (nekem a száraz bőröm miatt most a bioderma olajtusfürdőjét kell használnom többek között),hialuronsav, valamilyen ureát tartalmazó krém érzékeny bőrre...

okt. 11. 13:15
 9/10 anonim ***** válasza:

Dermatitisznek hangzik, ez egy állandó gyulladás a bőr alatt, ami hol belobban, hol elcsitul (hetekig, vagy akár hónapokig is tünetmentes lehet). Sokminden okozhatja, a tudomány jelenlegi állása nincs egy közös kiváltó ok minden érintett betegnél. Lehet ételallergia, kontaktallergia, autoimmun, de stressz és öröklött hajlam is okozhatja. Vannak, akiknél a cukor és/vagy a glutén fokozza a tüneteket. A textilöblítőket, a szulfátos szappanokat és a paraffinos krémeket mindenesetre nagy ívben kerüld el, ezek még a teljesen egészséges bőrt is tönkreteszik.

Nekem nagyjából egy évtizedig gyűlt meg ezzel a bajom, az ujjbegyeimen kezdődött a repedezés, és idővel a könyökömig felhúzódott. Sokszor az ujjaimat is alig tudtam behajlítani, annyira gyulladt és repedt volt a bőröm. Rengeteg krémet kipróbáltam, de nem tudnám megmondani, hogy végül mitől múlt el (nem vagyok orvoshoz rohangálós fajta, sorry). Ahogy jött, úgy szűnt meg, most már évek óta nincs is szükségem extra tömény kézkrémre, elég egy általános testápoló. Amióta natúrkozmetikumokat használok, már csak egy kicsit húzódik a bőröm, de az javarészt a krónikusan alacsony folyadékbevitelemnek köszönhető.

okt. 11. 20:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ajánlásokat! Nem kizárt, hogy dermatitisz.
okt. 14. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!