Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 6.6- os éhhomi vércukrom...

6.6- os éhhomi vércukrom miatt behívatott a háziorvos, ugye nem küld el terheléses vizsgálatra?

Figyelt kérdés
A labor szerint 6.4- ig jó.

szept. 17. 20:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

#9 Néhány hetente előfordul, hogy, talán túl mélyen alszom és hirtelen riadok fel az órára, ilyenkor tudom, hogy magasabb lesz az éhgyomri mérés, különösen stresszes nap mostanában szintén néhány hetente van.

Az átlagot egyébként nem a mérések adják, hanem laborvizsgálatnál néznek HgbA1c szintet, ami nagyon leegyszerűsítve a vér 3 havi átlagos vércukor szintjét jelzi. Nekem egyelőre csak ez szokott magasabb lenni minimálisan (5,6 helyett 5,9-6,1). Amikor kiderült ez a probléma, akkor naponta többször mértem otthon a vércukromat és minden mérés, éhgyomri, evés előtti, evés utáni 1,5-2 órás is jó volt, az átlag mégis magasabb értéket mutatott. Most annyit kell csinálnom, hogy oda kell figyelnem a rendszeres étkezésre (ezt a legnehezebb betartanom) és az eddiginél is jobban kerülnöm kell a finomított szénhidrátokat, több folyadékot kell fogyasztanom (ezt is hajlamos vagyok elhanyagolni) illetve 3 havonta ellenőrzik a HgbA1c-t. Nálam a családban apai vonalon kivétel nélkül mindenki cukorbeteg, már a 16 éves unokahúgomnak is inzulin rezisztenciája van. A háziorvos is kikérdezett erről, ezért figyelünk most ennyire az első cukorbetegségre utaló jelekre.

De egyetlen méréstől még ne kezdj el aggódni, ez akármitől is lehet. Ha pedig tényleg genetikailag hajlamod van a betegségre, akkor jobb, ha hamarabb kiderül és ebben a stádiumban némi odafigyeléssel még bőven kordában lehet tartani. Talán elsőre ijesztőnek tűnik, de hidd el ez nem egy tragédia, simán együtt lehet élni vele.

szept. 18. 07:31
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszod!
szept. 18. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!