Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Semmi nem történt, egyszer...

Semmi nem történt, egyszer csak begennyesedett, begyulladt, majd kidurrant és most ilyen és érzékeny? Mi a halál ez?

Figyelt kérdés

most ez mi a szar?

[link]

semmi nem történt! konkrétan semmi! erre tegnap előtt látom h duzzadt, gennyes mint a franc, és reggelre kilyukadt/leapadt, így néz ki és ha hozzáérek fáj. ami nem lenne probléma, ha nem kellene dolgoznom és használnom az ujjaimat, ez meg igencsak meglassítja a munkám, mert minden 4. gombnyomásnál ezzel az ujjal nyomok valamit és azonnal belefájdul.

Mi a franc van ezzel?

szept. 13. 09:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Körömágy gyulladás. Benőtt a köröm, vagy beszakadt a bőr.

Menj patikába, és adnak rá cuccot!

szept. 13. 09:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Benőtt a körmöd vagy azért, mert rosszul lett levágva vagy azért mert csak. Betadine + neogranormon kenőcs javíthat a helyzeten, amíg megnő annyira a körmöd, hogy le tudd vágni. Ha már így is alá tudsz nyúlni ollóval, akkor egy kicsit piszkáld meg a sarkánál (igen, tudom, hogy fáj). Gennyezni fog, amíg nem jön helyre, de a betadine fertőtleníti.
szept. 13. 09:44
 3/9 A kérdező kommentje:
betadinom az van, azt csak rányomom és békén hagyom? vagy be kéne kötni/ragaztani/elkenni/valami?
szept. 13. 09:57
 4/9 A kérdező kommentje:
*betadin kenőcs
szept. 13. 09:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell tisztítani, aztán bekenni. Ha használod akkor kösd be.
szept. 13. 10:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
A kenőcsöt nem ismerem, én az oldatot használtam régen. Abból nyomtam a sebre, megvártam, hogy egy kicsit száradjon, utána bekentem neogranormonnal, és leragasztottam. Lehet a kenőcs egyszerre fertőtlenít és ápol, szóval egy próbát megér. Ha használod az ujjad, akkor érdemes a kenőcs után leragasztani.
szept. 13. 10:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem a kenőcsöt mert nem tud beszáradni és lassabban gyógyul. Az oldat a legjobb. A neogranormont viszont szerintem nyílt sebekbe nem jó kenni.
szept. 13. 10:28
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Fú, nekem mennyi volt. Még lüktetett is, ahogy a szívem vert!!!

Begyulladt a bőr a körmödnél. Nekem elég volt ezt annyival elérni, hogy rágtam a körmöm és megtéptem a körömdarabot, beszakadt ezáltal és belement a baci, amitől begyulladt. Valahogy neked is megsérült a körömágyad és begennyesedett.

Tetranos dunszt kötés. Vagy sterilizált tűvel (Betadin, láng) felszúrod és kinyomod, aztán sterilizálod a sebet.

szept. 13. 12:33
 9/9 A kérdező kommentje:

#8 a végén egy erőteljes "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ" kijött belőlem a "tű"-s résznél :D

köszi a válaszokat egyébként, csak most jutott eszembe hogy felraktam a kérdést.

szept. 19. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!