Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Van itt olyan akinek volt már...

Van itt olyan akinek volt már szívinfarktusa?

Figyelt kérdés

Helo, sziasztok! 33 éves vagyok, átlagos testalkatú. Nem iszom, nem cigizek, nem dohányzom. Kávét napi 2x ha iszok. Viszont magasvérnyomással kezelnek kb 27 éves korom óta azaz 6 éve amire eddig Perineva 4mg szedtem. És reggel fél nebiletet.

Testsúlyom: 84kg, testmagasságom: 174cm (BMI 27) vegyes táplálkozású vagyok, fogyasztok csirke, marha, sertést, illetve zöldséget, gyümölcsöt.. üdítőt nem nagyon iszom.. 2 hónapja volt egy infarktusom.. mellkasi fájdalommal jött, bal kar zsibbadással, gyengeségérzettel.. mentő bevitt ahol megkatétereztek 1db DES stentet kaptam valami m.Cx érbe... most újra katétereztek mert valami dis.LAD éren is volt 52% szűkület.. összesen 2db stentem van...

Gyógyszereket szedem, a vérnyomáscsökkentőmet is lecserélték: ezeket szedem:

- Zyllt 75mg reggel 1

-Asa 100mg delben 1

-bisoprolol Sandoz 2.5mg reggel 1

-Co Perineva 4/1.25mg reggel 1

-Amlozek 5mg este 1

-Xeter 40mg este 1

-Pantoprazol 40mg este 1

Szívuh eredmény; normális tagassagu szívüregek. Enyhe conc. BK hypertrophia. EF: 57%

dg: Hypertonia, idült ischaeimas szívbetegség, kevert hyperlipidemia..

Kérdésem !! Ehetek tojás rántottát, hagymásan? Kicsi kolbászt? Szabad ilyeneket ennem! Nagyon szeretem a tojás rántottát, és a kolbászt is..

aug. 25. 13:04
 1/1 anonim ***** válasza:
A koleszterin től fugg meg a véred zsirtarmátol meg szedsz e vérhigítokat vagy érrendszer minosegetol stb.
aug. 25. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!