Volt már itt valakinek szívinfarktusa vagy esetleg hozzátartozójának? milyen tünetei voltak?
Apukámnak. Gyakori mellkasi fájdalom, néha hirtelen a szívéhez kapott, összegörnyedt. Sokszor belilult a feje, esténként szédülés, az egyik karja is nagyon fájt az infarktus előtt már kb két hónappal.
Ő makacs ember volt és nem volt hajlandó orvoshoz menni. Egyszercsak otthon kerti munka közben összeesett és azonnal meghalt. Ha időben orvoshoz ment volna, biztosan meg tudták volna menteni.
#4, melyik oldalon fájt a karja?
Nekem is ezek a tüneteim vannak. Voltam már orvosnál, de az EKG és a vérteszt szerint minden rendben van... De már hónapok óta szívinfarktus tüneteim vannak, de két EKG és vérteszt sem támasztotta alá.
4-es sajnos már nem emlékszem melyik karja fájt, de találtam egy cikket a bal kar fájdalomról, bár nem tudom neked melyik fáj:
Nagybátyámnak áttétes tüdőrákja volt és neki is az egyik karja fájt nagyon. Akkor ment el orvoshoz és akkor állapították meg, hogy már nagy a baj. Az áttét miatt a karjára sugárzott ki először a fájdalom.
Szerintem menj el minél több féle vizsgálatra. Megkérdezhetem hány éves vagy és van-e valami káros szenvedélyed?
Köszönöm #4 a válaszaidat!
Nekem is a baloldali karom fáj, sokszor az egész baloldalam (arc, kar, láb) fáj, amikor nagyon rámjönnek a fájdalmak. Ezt mind mondtam az orvosnak, de a fiatalabb korom miatt és a tesztek miatt azt mondják, hogy csak idegek miatt vannak a fájdalmak. Viszont közben meg nagyon gyakoriak a tipikus szívinfarktus tünetek...
28 éves vagyok és nincsenek káros szenvedélyeim, csak túlterhelem magamat. Viszont a családban többen is szívgondok miatt haltak meg. Szóval kicsit félek...
De rohadékok, hát pont a fiatal korod miatt kellene minél jobban kivizsgálni ezt a fiataloknál egyáltalán nem szokványos fájdalom forrást. Menj el más orvosokhoz is, ha kell fizetős helyre, ahol talán lelkiismeretesebben ellátják a dolgukat.
Ez nem játék. Én 40 éves vagyok és erősen elhízott, mégse éreztem ilyesmi fájdalmakat soha életemben. Szóval ne hagyd annyiban, menjél tovább.
Amúgy kaptál valami kezelést, vagy gyógyszereket, vagy bármit, vagy csak elküldtek és téma lezárva?
4-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!