Mi lehet ez? Rák?
Figyelt kérdés
Pár napja észleltem hogy jobb oldalt enyhe tompa fájdalmat érzek elől hátul a mellkasom és a lapockám környékén. Néha olyan csípő vagy kellemetlen mintha belül nyomna valami. De egyátalán nem erős, csak bosszantó. A légzésem is fura, de már lehet beképzelem. Azthittem becsípődés, felhúztam a karom és törzsből elkezdtem gyakorlatokat végezni mint régen testnevelés órán. Ha bal oldalra fordulok nyitott szájjal önkénytelenül levegő préselődik ki ami kicsit hörgö hangot ad. Ezt úgy kell elképzelni mintha a kezed csípőn lenne és forogsz csípőböl balra majd jobbra. A Google már eltemetett, mellhartyagyulladás, tüdőrák, copd, hörgögyulladás ilyenek. Ehhez még elég fiatalnak érzem magam, de most eléggé be vagyok szarva. Doki sincs a héten szabadságon van, ha a helyettest felkeresem lehet beutal egy mellkas röntgenre, de holnapig megbolondulok.aug. 20. 11:29
A kérdező szavazást indított:
Tüdőrák
Hörgőgyulladás
Mellhartyagyulladás
Copd
Egyéb
6 szavazat
1/9 anonim válasza:
:D Ugye nem gondolod, hogy ebből (a ráadásul iszonyú zavaros) leírásból bárki bármit is tud mondani? Egy biztos: nem sürgősségi eset, úgyhogy nyugodtan megvárhatod vele a dokid. És nem kell "megbolondulni".
2/9 A kérdező kommentje:
Nem gondolom persze. :-) Nyílván nem kórképet várok senkitől. Csak tapasztalatokat, esetleg nem kizart, hogy valakinek volt már hasonló és szívesen megosztaná velem. Én már csak ilyen parás vagyok, lehet még pánik rohamom is lesz. Ha rá gondolok is nehezebben kapok levegőt.
aug. 20. 11:45
3/9 Ypszilon1980 válasza:
A mellkas röntgenen ha látszik egy kerekárnyék, akkor már régen nagy gond van, ha gyanú van a felsoroltakra, akkor ez nem elég, kell fizikális vizsgálat is minimum, hallgatózás. Nem tudom hány éves vagy, de sajnos fiatalon is lehetséges daganatos megbetegedés. Szerintem kár előre parázni, az orvos majd megmondja mi a teendő.
4/9 anonim válasza:
Mire egy daganat elkezd fájni, addigra már más tünet is van. Fogyás, gyengeség. Valószínűleg a bordaközti izmok húzódtak meg.
5/9 anonim válasza:
Ha biztosított vagy, menj el egy tüdőszűrésre..abból sok minden kiderül. A jövő héten a doki kezébe nyomod...
6/9 anonim válasza:
Rákot egyébként nem lehet így megállapítani. Szövettan kell mindenképpen.
7/9 Ypszilon1980 válasza:
#5: Panasz esetén tüdőszűrésre nem lehet menni és semmi értelme sincs. Orvoshoz menjen el és megmondja mi legyen.
8/9 Senior Séf válasza:
4-es jól mondja. Valószínűleg a bordaközti izmok húzódtak meg, vagy kaptak huzatot.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ezt a bordaközi izomhúzódast milyen vizsgálattal lehet kideríteni?
aug. 21. 16:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!