Alacsony vérnyomásnak számít a 100-110 közötti szisztolés érték egy 28 éves nő esetében?
Az elmúlt időszakban rosszul létek gyötörnek, hányinger és fejfájás, mellkasom néha nyomni szokott. Pajzsmiriggyel augusztus végén kell mennem kontrollra (kissé alulműködik), de időközben vérnyomásnaplót kell vezetnem (kardiológián is voltam, ott ultrahangon sem találtak semmi eltérést, ami a rosszulléteket magyarázná).
A háziorvosom elérhetetlen, a neten meg össze vissza vannak táblázatok arról,hogy 25-30 év között hol kezdődik az alacsony vérnyomás, aztán hátha van itt olyan ember, aki orvostól kapott erre már valami információt, ami használhatóbb. :)
A diasztolés érték 70-80 körül mozog általában. A pulzusom pedig 60-70 közé esik.
104/77 (reggel)
106/73 (este)
105/74 (reggel)
112/84 (este)
60-70 közötti pulzussal ezek voltak a legutolsó mérésim.
A 100 ajulaskozeli? 🤣
Hat lehet, van akinrk. De nekem pl 90-95 szokott lenni, soha eletemben nem ajultam el es jol vagyok, kosszepen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!