Mi az a Lumbago ischiassal?
Figyelt kérdés
2024. július 17.-én ki hívtam az orvosi ügyeletet. Mert a tramadol bevétele ellenére továbbra is fájt a gerincem és a hátam. Ma (2024.08.01.) reggel láttam meg feltöltve az ESSZT-be az orvosi ügyelet által ki állított ambulás lapot. Amelyre M544 Lumbago ischiassal írtak mint diagnózist. És ezt 1a. Voltaren (75 mg) 1a, és Algopyrin (1000 mg) im injekcióval hárították el. Csakhogy a hát és derék és gerinc fájásom továbbra is meg maradt. A házi orvosomnál 2024. július 22.-én jártam! A házi orvos a Budapesti Bajcsy kórház I. számú belgyógyászatra adott be utalót. Ahová 2024. szeptember 26. csütörtökre kaptam idő pontot. Szerintetek ez igy rendjén van? És igy helyén való? Hogy a házi orvos ennyivel le ráz? Igen, most is fáj a hátam és a gerincem! A 2 X 1 tramadol ellenére is fáj a gerincem és a hátam! Most mi tévő legyek? Hívjam újra az orvosi ügyeletet? És minden nap hívjam az orvosi ügyeletet, szeptember 26.-ig? Hozzá teszem eleve gerinc ferdüléssel születtem, és 17 évesen meg állapították nálam hogy meszesek a csontjaim. Most 46 éves vagyok.aug. 1. 12:46
1/10 anonim válasza:
ez csak egy BNO, minden derékfájásra kb ez a diagnózis.
2/10 anonim válasza:
Nagyon nem lehet vele mit csinálni, az a baj. Azért fáj, mert ahogy kilépnek az idegek a gerincvelődből, mellette az izmok begörcsölnek, nyomják az ideget, ami fájdalmat generál, emiatt még jobban görcsöl az izom. Fájdalomcsillapítót lehet rá adni. Régebben felírták rá izomlazítónak a mydetont, de azt ebben az indikációban már nem lehet.
3/10 A kérdező kommentje:
2-es. A házi orvosom nem írt fel izom lazítót. Csak a 2 X 1 tramadolt. Amit viszont csak reggel és este vehetek be! Napközben nem! És most napközben is fáj. Inkább fáj mint görcsöl. Görcsöt nem érzek csak erős fájdalmat.
aug. 1. 12:57
4/10 anonim válasza:
Seduxent szoktak még adni mellé izomlazítónak, de arra meg úgyis azt fogod mondani, hogy neked "nyugtató" nem kell.
5/10 anonim válasza:
És egy derékfájásért kiment az ügyelet??? Melyik városban élsz?
6/10 A kérdező kommentje:
5-ös! Mint írtam 2 X 1 (2 X 50 MG = napi 100 MG) Tramadolt szedek! Olvas utána a Tramadolnak! És igen a 2 X 1 Tramadol már kevés! Egyébként Budapesten élek!
aug. 1. 15:47
7/10 anonim válasza:
Akkor vegyél be többet, 400 a maxdózis 1 napra
8/10 A kérdező kommentje:
7-es NEM LEHET többet be venni! Mert akkor előbb elfogy az egy havi adag. És a házi orvos a közgyógy igazolvány miatt csak havonta egyszer írhat fel gyógyszert! És egyébként is a tramadolt is és az összes gyógyszert kórházi szakorvos véleménye alapján írja fel! Tehát nem írhat fel tuplán közgyógy igazolványra. Felfogtad?
aug. 1. 16:24
9/10 anonim válasza:
A tramadol, voltaren, algopyrin simán mind vényköteles gyógyszer, nem kell hozzájuk szakorvosi javaslat, bármilyen orvos felírhatja. Közgyógy nélkül is egy 1200 Ft-os gyógyszerről beszélünk tramadol esetén. Egyébként sehol sem írtad, hogy Kgy-ra íratod, de persze ezt magunktól találjuk ki. Felfogtad?
10/10 anonim válasza:
Az ilyen embert nem értem, feltesz egy kérdést, majd bárki bármit válaszol, egyből visszaüvölt.
Milyen választ vársz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!