Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lassú anyagcsere lehet az...

Lassú anyagcsere lehet az oka? Plusz kilók és mensi késés

Figyelt kérdés
Sose voltam vékony alkat, de 2 , 3 éve, egy kicsit több kiló van rajtam mint kellene. Gimis vagyok(pontos évet nem irhatok mert letilt ) . Az otthoni mérlegem azt mutatja hogy 64 kiló vagyok. Viszont a sulis mérésen valami spec mérleg azt mondta 68.5 vagyok... 163 centi vagyok. Eddig nem nagyon gyanakodtam lassú anyagcserére, de mostanában észrevettem hogy a napi egy átlagos WC helyett, kb 2 , 3 napig semmi, utána pedig 1 , 2napig, napi többször kell. Régen ez nem így volt, bár akkor sem mindig volt még a napi egy. A menstruációm viszonylag későn jött meg, 1és fél , 2 éve kb. Egy ideig pontos volt, viszont mostanában 1 vagy akár 2 hetes késés is előfordul, pedig úgy tudom ilyenkorra már be kéne álljon, nekem meg most kezdődött ez a dolog. Nem tudom ennek van e bármi köze a lassú anyagcseréhez, vagy totál nincs? Úgy olvastam a lassú a. cseréhez a kevés víz, és kevés mozgás is vezethet. Azt hiszem mindenko lehetséges, és főleg a vízhiány, egyszerűen sosem vagyok szomjas, nem tudok fel liternél sokkal többet inni egy nap. Aki tudna valamit mondani , annak megköszönöm a tanácsát, és persze ha bármilyen infóra szükség van még ahhoz hogy egyáltalán lehessen mondani valamit, szívesen megírom. Köszönöm ha segítetek.
tegnap 16:24
 1/8 A kérdező kommentje:
Illetve fogyási tanácsoknak is örülnék, sok mindennek utánanéztem, de nagyon zavaros nekem meg mindig hogy pl kalóriadeficitben mennyi a max amennyivel csökkenthető a napi kcl , illetve elég lenne heti 2x edzeni ? katus atilla 25perces aerobik edzését csináltam a héten kétszer, meg holnap is tervben van, de általánossagban csak hétvégén érnék rá, nagyon későn jövök haza a suliból. Ér valamit ennyi edzés? Vagy ha már csak 2 nap van rá időm az legyen több időtartamú edzés?
tegnap 16:28
 2/8 anonim ***** válasza:

Nincs olyan hogy lassú anyagcsere. És a nagywéczési gyakoriságnak semmi köze ahhoz hogy valaki fogy vagy hizik és az milyen könnyű vagy nehéz.

A sulis kérleg valószínűleg napközben mért amikor kindenki 2-3 kiloval több mint amúgy.

Valószínűleg többet eszel pl rendszertelenség vagy stressz miatt és emiatt lassan hízol. Nem ezyel elég rostot, teljes kiorlesu dolgokat, napi fel kilo zoldseget stb ezért keves a rosfbeviteled és így ritkábban mesg nagywc re. Viszont a rost jóllakat, kevésbé vagy éhes, kevesebbet eszel. Ha nincs.rost, töbhet eszel.

De mondom. Nijcs olyan hogy "lassú anyagcsere"

tegnap 16:30
 3/8 A kérdező kommentje:

Ha nincs miért létezik egyáltalán ez a fogalom? ...

Egyébként itthon is többször néztem magam, napközben is, és nem 2 , 3 kilóval mért többet, hanem majdnem 5tel. Egyébként nem eszek olyan sok kalóriát , úgyhogy nem értem a dolgot. Valószínűleg férfi vagy mert a menstruációs kérdésemre nem válaszoltál :D

Aki tutna arra valamit mondani megköszönném

tegnap 16:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Nő vagyok. A menstruáció rengeteg miatt dolog rendszertelen. Önmagában attól is keshet hogy aggódsz a súlyod miatt.

Fogadf el hogy tőbbet eszel és ezért híztál. Akkor is ha nem veszed észre hogy többet ennél.

Vezess étkezesi naplót 5 napig és meglátod mi a túl sok

tegnap 17:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Minél több az edzés annal jobb. A 2x 25 perc az 50 perccel több minta nulla. Szuper.

Ki tudod számolni a súlytartó kalóriád bármelyik netes kalkulátorral. Kb 60 perc mozgást számolj egy edzesnek.

A súlytartó kcal alatt fogysz.

Számold ki a BMR-t is és annál kevesebbet sose egyél mert karos. Valahol kózte kell.

De a te koeodban ennyire minimális túlsúllyal teljesen felesleges számolgatni és nagy eséllyel nem is tudnád. A lényeg hogy mindig csak akkor egyél amikor éhes vagy és kicsit kevesebbet mint eddig. Lesz látható eredménye. A heti 2x25 perc plusz egy hétvégi egy óra mozgás teljesen jó. Tesiórakon meg adj bele mineent

tegnap 17:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Mivel híztál, megváltozott a mensid, és a székeléssel is bajaid vannak, én inkább hormonális változasra gyanakszom. Érdemes volna egy kivizsgálás. Szépen battyogj el a nőgyógyászhoz, 1, főleg 2 hét késés még kamasz korban is sok!
tegnap 18:19
 7/8 A kérdező kommentje:
Elvileg egyébként nem mindenkinek 28 napos a ciklusa, lehet hogy nekem több? Mert az egy hetes csúszás viszont pontos. Egyébként a felsőtestem érzem szélesnek, a combom , fenekem nagy, a hasam viszont ahhoz képest karcsú . Tehát így melltől lefelé minden ''esztétikus'', de a vállam, karom valahogy olyan széles, mellem igazából semmi , tehát nagyon kicsi, de mégis a hátamtol a mellemig nagyon széles, és ott nincs zsír, nincs túlsúly, ezek szerint ilyen vastag lenne a felsőrészem? Kijjebb áll a felsőtestem mint a hasam, pedig a mellem 0 , tehát nem tudom ezzel mit csináljak
tegnap 19:21
 8/8 anonim ***** válasza:

25 is és, 35 napos ciklus is normális, ha önmagához képest max 5 napnyit ingadozik.

Számold le napra, és ha pl 33-35, napos, akkor az nem "késik", hanem neked ennyi napos a ciklusod. Pont.

tegnap 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!