Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Napszúrás elmúlik pár nap alatt?

Napszúrás elmúlik pár nap alatt?

Figyelt kérdés

Munkát végeztem egy hétig terepen, tűzött minket a nap napokon át, de sose voltam olyan aki napszúrást kap, attól, hogy sokat van kint. A legutolsó nap már nagyon rosszul lettem, éreztem is, lehet napszúrást kaptam.. sokat aludtam aznap, azt hittem másnapra elmúlik. Viszont pénteken újra arra lettem figyelmes, hogy rosszul vagyok, valamint hőemelkedésem van. Ma szintén. Lehetséges egy hét után még mindig, hogy nem pihente ki a szervezetem?

Pár napja borzalmasan szédülök, folyamatosan aludnék.

2024. júl. 23. 17:20
 1/7 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem terhes vagy.
2024. júl. 23. 17:22
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Ez a hőség sok embert kikészített, talán még nem jöttél helyre. Remélem, a fejeden volt szalmakalap, vagy ilyesmi, de árnyékban, vagy a lakásban is lehet akár hőgutát is kapni. Vigyázz magadra, és ha nem javul 1-2 napon belül, vagy éppen rosszabb lesz, menj orvoshoz, mert más is okozhat ilyesmit.
2024. júl. 23. 17:31
 3/7 anonim ***** válasza:
A vérnyomásod megmérted? Régen birhattad a napot, de ez már nem ugyanaz, sokkal erősebben süt, mint akár 3-5 éve. A mentőknek is sokkal több dolguk van, sokan rosszul lesznek, volt aki meghalt. Ha holnapra nem javul, menj orvoshoz.
2024. júl. 23. 20:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Több víz, hűtés! Ezek a legfontosabbak!
2024. júl. 24. 01:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Próbálok figyelni a vízre, ebben a melegben fokozottan. A vérnyomásom elég alacsony lett az utóbbi időben, mindig 85-90 körül mérek..
2024. júl. 24. 08:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Akkor a vérnyomásod miatt szédülhetsz. A nagy melegben kitágulnak az erek, és leesik a vérnyomás. Igyál többet, akkor nő a vér térfogata, és emelkedik a vérnyomás.
2024. júl. 24. 09:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajna pont az ellenkezője, mert a súlyos dehidratáció miatt emelkedik a vérnyomás és a stressz-szint is. (a pulzus is)

Ebben a könyvben minden benne van, tudományos alapon.

[link]

(neten fent van)

2024. júl. 24. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!