Nyáron Budapesten Belvárosban mit tesztek a meleg/napszúrás ellen, ha a betondzsungelben kell kb. 1-1,5 km-t sétálni?
Már ma melegnek éreztem, amikor nem tudtam árnyékban menni, mi lesz még itt? A betondzsungel közepén tervezek lakni, hogy minden közel legyen, viszont ahogy ezt elnéztem, azért kell sétálni a napon 1-1,5 km-t, nyáron ezt hogy lehet megoldani? Nyilván sok víz ivása, kevés ruha, de még mit lehet tenni? Arra gondoltam, esetleg veszek egy fehér kalapot/siltes sapkát... vagy ez nem jó ötlet? Valakinek van jó ötlete? Csak amíg elmegyek boltba, metróhoz stb., emlékszem, hogy mennyire ontja olyankor a beton magából a meleget.
(Ha nem jön semmi jó megoldás, akkor lehet másik albérletet választok. Maga az albérlet hűvös.)
Az árnyékos oldalon megyek.
És megfelelő öltözet, ha 20 fok felettit mondanak az időjósok, sz a belvárosban rövidgatya + póló.
És amúgy nyáron már itthon is kell a sapka/kalap, nem csak mediterrán nyaraláson.
Mondjuk azért a mai napsütésben kint voltam 2 órát és tök jól esett, 1.5 km sétát azért el lehet viselni.
Nekem pont az a tapasztalatom hogy Pesten a hazak kozott huvosebb az ido mivel a nap nem sut annyira oda csak ha pont felette jar.. mint kisvarosokban ahol ugye nagyobbak az utak kisebbek a hazak es mindent is er a nap
Szerintem abszolut nem veszes
Amugy jarj bicajjsl vagy rollerral
Sokkal hamarabb odaersz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!