Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha alvási apnoem van és...

Ha alvási apnoem van és veszek egy APAP készüléket akkor azt orvosi segítség nélkül is tudom használni?

Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy a CPAP üzemű készülékeknél kell a szomnologus segítsége a nyomás beállításához, de ez igaz-e az APAP üzemmódra is?

júl. 20. 19:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Tisztelt Kérdező!

Én a helyedben mindenképpen elmennék egy alvásvizsgálatra, persze, ha eddig még nem tetted. Szakorvos segítségét mindenképpen kérd ki.

Med_fet_ati: közösülés közben nem kell felvenni a maszkot. Egyébként értem a kérdést, illetve, hogy mire gondolsz. A légzési nehézség, ami a betegséggel jár, hatással van a keringésre, ezáltal a nemi szervre is, így, ha kezelve van a betegség, javul a libidó, illetve a szexuális teljesítmény is.

Nem tudom, kinek milyen tünetei vannak, de én is ebben a betegségben szenvedek.

Ha esetleg érdekel valakit és ezzel tudok segíteni, leírom az én tapasztalataimat.

Először is, túl vagyok már két alvásvizsgálaton. Az első eredménye katasztrofális lett. Ez azt jelenti, hogy alvás közben meglehetősen hosszú légzéskimaradásaim vannak. Ez iszonyatosan megerőlteti a szívet, illetve növeli az infarktus esélyét. Emiatt nem következik be nálam az a bizonyos mély (pihentető) alvás. Ezért napközben rám törne ún. alvásrohamok. Nem annyira durván, mint mondjuk a narkolepszia esetében, de ezt sem igazán lehet kontrollálni. Borzasztó dolog, mert egy kívülálló csak annyit lát az egészből, hogy "na, a hülye gyerek mér megint alszik". Sajnos már két munkahelyemet veszítettem el emiatt. Nagyon nem megértőek az emberek ezzel kapcsolatban, pedig egy meglehetősen veszélyes betegség. Az is előfordul, hogy a volán mögött törnek rám ezek a rohamok. Egyébként elég fura, mert valahogy tudatában vagyok annak, hogy el fogok aludni, de mégsem tudok tenni ellene. Azt nem tusom megmondani, meddig tart, a volt kollégáim szerint néhány pillanattól kb negyed órán keresztül, ez akár horkolással is járhat. Summázva, akinek hasonló tünetei vannak, mindenképpen ajánlom az alvásvizsgálatot. Nem mondom, hogy kellemes viselni a maszkot, de az orvosok, nővérek, illetve a páciensek szerint is már rövid távon javul az életminőség. Én már egyetlen éjszaka után éreztem a jótékony hatását. Remélem, tudtam segíteni.

szept. 25. 18:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!