Szélben nem kapok levegőt. Van még másnak is ilyen problémája?
De nemcsak szélben, hanem akkor sem, ha az orromba fújnak. Intenzív szélröl beszélünk, nem kis légmozgásról.
Emiatt nem tudtam használni egy eszközt a kozmetikusnál, mert erősen az arcomba fújta a levegőt, emiatt rohantam már haza szélviharban, ajtót feltépve, mert már úgy fulladtam, hogy egyáltalán nem kaptam levegőt, emiatt nem fújhat az arcomba semmilyen ventillátor, stb. Már gyerekkorom óta így van, és sok esetem volt már azóta is.
Szélviharban be kell takarnom az orromat a tenyeremmel, kb félgömböt formázva, és abba lélegezni, amíg zárt helyre nem érek.
Ez nálam soha nem volt pszichés, mégis mindenki ezzel jön, ha nem tudja az okát. Egyetlen egy ismerősöm mondta el nekem az okát 20 évvel ezelőtt, egy villamosmérnök. Egy tisztán fizikai okot mondott, hogy a szél milyen szögben fúj, akkor mi történik, de el se tudom mondani, mert elfelejtettem, és ezt nagyon bánom.
De tényleg senkit sem tudok, hogy ilyen problémával küzdene (vagy csak nem mondják).
Van itt ilyen sorstárs? És tudja valaki az okát?
A villamosmérnök ismerősödnek nyilván nem sok fogalma van a légzőrendszer működéséről és elhelyezkedéséről, ez tény.
Amúgy meg vegyél a szádon levegőt olyankor.
És te, noname-ként, lehet, hogy 8 általánossal egyből leszólod az elismert oktatót és egyetemi tanárt.
Nem semmi.
A számon sem jobb. Ennyi.
Szia!
Ugyanígy vagyok gyerekkoromtól. 41 éves nő vagyok. Mióta az eszemet tudom,takarnom kell a szám erős szélben,vagy épp hátra kell fordulnom,levegőt vegyek.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a nyomással van baj. Egyszerűen lezár a torkom. Összegörcsöl a garatom,ahogy a szél befúj a számon/orromon. És képtelen vagyok beszívni a levegőt az erős görcs miatt.
Minimum 35 éve megvan ez a problémám. És nem úgy néz ki,hogy valaha is elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!