Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Ha korházban van egy rokonunk...

Ha korházban van egy rokonunk es nekünk kell hazavinni mosni a székletes szennyesét, de nem birom?

Figyelt kérdés

Legutóbb széthánytam magam nekem ez nem megy.

Rajtam kivul csak a tesom van aki ezt végzi. Ketten vagyunk. Nem csinálhatnám azt hogy én ebből csak úgy kiszállok.

De már mikor csak a korház felé megyek az úton már a korház előtt is felfordul a gyomrom.

Hogyan oldható ez meg?

#korházi mosás
jún. 30. 13:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
Miért nem veszel pelánkát? Elvileg a kórházban adni kéne pelenkát azoknak aki fekvő betegek, vagy nem tudnak ki menni a WC-re. Nekem is adtak 4 éve amikor a kórházban voltam. Igen engem is pelenkáztak. Aztán meggyógyultam, és most már ki tudok menni a WC-re. Szóval kell venni eldobható, egyszer használatos pelenkát. Bármelyik patikában kapható felnőtteknek szánt, egyszer használatos pelenka. Recept nélkül is kapható. Igaz akkor nem olcsó. De megoldható.
jún. 30. 14:03
 12/20 anonim ***** válasza:
84%
Azért kórházból haza vinni szaros ruhát szerintem nem okés. Rohadt sok fosós fertőzés elkepnak, még a fiatalabbak is bentfekvés alatt, na ha ilyen miatt székletes a ruhája jól elkapjátok ti is. Pl calici vírus, clostridium dificile olvass utána. Nosocomialis fertőzések. Az otthoni gépet nem kenném vele össze. Tényleg jobb ha kidobod a ruhát. Turbán pár száz forint egy másik.
jún. 30. 14:30
 13/20 anonim ***** válasza:
67%
*turiban
jún. 30. 14:31
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok 10-es,hogy te a sz@ros bugyogót csak úgy,egy az egyben beteszed a mosógépbe.Egyrészt attól az nem lesz tiszta,másrészt a mosógép viszont tiszta sz@r lesz belül.A széklettel szennyezett alsóneműt elő kell kezelni,fertőtleníteni,és úgy mosni.És még akkor is foltos fog maradni.Kérdező!Én is pelenkáznám inkább a rokont,vagy vennék sok olcsó alsót,amit azonnal dobnék is ki.Ez egyáltalán nem elvárható senkitől,hogy egyfolytában más székletes alsóját mossa.Egy -ehy alkalom az oké,ha ritkán baleset történik,pont mint kisgyereknél,de ugye őket is pelenkázzuk ameddig rendszeresen bekakilnak.Felnőttel ugyanez a helyzet.Ha rendszeresen van ilyen,akkor sajnos pelenka kell.
jún. 30. 14:34
 15/20 anonim ***** válasza:
12%
14es, te még nem hallottál gőz mosógépről? Ma már nem luxus. Mi a gyerek mosipelusát is abban mossuk, és jelentem patyolat, foltmentes és fertőtlenített.
jún. 30. 15:12
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
De hallottam,van is,de az nem fogja kiszedni a foltot sem,pláne ha már egy napja benne áll a bugyiban.Azt igenis ki kell előtte öblíteni,sőt fertőtleníteni kell.A gőzmosógéped nem fogja ezt helyetted megtenni,a kórházban meg örülj,hogy a rokonról egyáltalán levesz valaki a székletes alsót,nem fogja rögtön kiöblíteni,az egy zacskóban fog állni egy napig míg te nem mész érte.Gondolom amúgy a mosipelusodat se egy az egyben sza@rosan,ahogy a gyerek alól kiveszed úgy dobod be.Legalábbis remélem.Uhyanis annik is csak egy dobja van,amiben ott fog kenődni a cucc gőz ide,vagy oda,és utána ugyanazzal fogod kimosni a konyharuhát vagy a sima ruhádat is.Belegondolni is gusztustalan.Mindegy mit hablatyoltok a gőz erejétől,én abban a gépben nem mosnék többet,amibe valaki csak beb@ssza a sz@ros göncöt.
jún. 30. 15:22
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ezt a kórházban kidobták, haza se hozhattam. Pelenkás betegről volt szó. Ne hozd haza, dobd ki, én is ezt tanácsolom. Olcsó pizsamákat vegyél, pepco ilyesmi helyeken a legolcsóbb.
jún. 30. 15:49
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
10-15. A gyerek pelenkáátt mosni helyben, és a kórházból a tömegkozlekedesen hazavinni a büdös ruhát nyáron 30 fokban, ami valoszinu már két napja úgy van...az nem ugyanaz.
júl. 1. 08:39
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Szép mese, de nem hozhatod haza, mivel fertőző hulladék. Szóval találj ki jobb kamut legközelebb.
júl. 1. 09:14
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván adnak az illetore pelenkát, de azért az sem egy életbiztosítás. Ahogy a gyerek kijatszhatja a pelenka tartalmát úgy egy felnőtt is, pláne ha hasmenése van. Zavart betegek erre még rá is segítenek azzal hogy a kezukkel mindent osszekennek vele.

Azt én se értem miért nem adnak rá kórházi hálóinget, főleg hogy a nővéreknek az mosdatas, pelenkázás szempontjából sokkal praktikusabb.

De amúgy igazuk van azoknak akik azt írják hogy ne mosogasd hanem dobd ki és inkább vegyél másikat.

júl. 1. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!