Mitől lehetnek ilyen "izomrángásaim"?
Régebben is volt, hogy előfordult már. Az feltűnt, hogy amikor nagyon stresszes voltam a vizsgáim miatt úgy 3 hónapja, akkor a fejemen is volt ilyen "rángásom", nem igazán tudom másképp leírni. Akkor megijedtem. Bizsergett néhány helyen a fejbőröm, a szemhéjam is, mintha tikkelnék. Aztán valamit javult a helyzet.
Néhány helyen azonban elég sűrűn van ilyen rángásom. A leggyakrabban a fenekemnél, a combomnál szokott, van hogy a lábszáromon is vagy ritkábban a karomon. Ilyenkor ha odanézek, látom, hogy "ugrál a bőröm" egy ponton, elég furán néz ki.
Olykor amikor lépek, ez talán nem olyan gyakori, de a csípőmnél, mindig csak az egyiknél úgy érzem, mintha összecsuklanék. Ezt sem tudom nagyon másképp leírni. Egyáltalán nem fáj, csak mintha hirtelen hiperérzékeny lenne pár pillanatra, aztán jó.
Igazából nincsenek ezek miatt kellemetlenségeim, csak zavar, hogy nem tudom, miért lehetnek ezek. 1 éve járok egyetemre. Arra gondolok hogy a rengeteg stressz is közrejátszhat abban, hogy ilyen tüneteim vannak.
Valakinek voltak már hasonló tapasztalatai, vagy valamilyen ismerete a témában? Szívesen fogadom a segítő tanácsokat.
Előre is köszönöm a válaszokat!
20/l
Az orvos válaszol.
Laikusként, túlterheled magad.
Ez hosszútávon komoly bajt okozhat.
Sport, sok gyümölcs, vitamin, kikapcsolódás a természetben. ( nem bulizás, ivás és egyebek!)
Akkor lehet tényleg ezek lehetnek az okok, köszönöm!
Mióta megvolt az első vizsgaidőszakom, teljesen átálltam az éjszakai létre, szerintem ez sem lehet túl jó a szervezetemnek.
Utolsó, neked utána elmúltak ezek a rángások? Neked mik voltak pontosan a tapasztalataid?
Illetve első, ilyen panaszokkal háziorvoshoz lehetne fordulni? Vagy hogy lehetne úgymond elkezdeni egy ilyen panasz kezelését orvossal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!