Kemoterápiára felírt hányáscsillapitót bevehetek fogorvosi kezeléshez, erős garatreflex miatt?
Anyukám rákos és kemot kap. Kapott egy hányáscsillapító gyógyszert. Neki 5 percen belül elveszi minden rosszullétét, a kezdetleges hányingert is. Azt mondta megkerdezi az orvost, hogy én ezt bevehetem-e garatreflex miatt, de elfelejtette. A tájékoztatón nem ír ilyet hogy lehetne, de azt se hogy nem lehetne.
Holnap megyek fogkőeltávolításra, és amikor a hátsó fogaimnál matatmak majdnem elhányom magam, kissé pszichés jellege is lehet ennek. 1mg rivotrilt mindenképp beveszek, de biztosra akarok menni a hányinger kivédésére, mert volt, hogy emiatt már nem tudtak dolgozni a számban.
A gyógyszer neve ‘O’ betűs, sajnos nem ugrik be a neve, reggel mennék érte Anyumhoz.
Semmit, szültem már. Kevesebb stresszel járt, mint ez.
Hányásfóbiám van, így ez nekem nem olyan egyszerű, hogy “mit félek, hisz nem fáj.”
Végül voltam, de csak konzultáción. Mivel lesz egy szájsebészeti műtétem, gyökércsonkolás, azt szedálásban kérem; és mondta a doki, hogy akkor leszedi a fogkövemet is. Szóval majd végigalszom.
Persze hosszútávon majd akarok ezzel kezdeni valamit, mert a műtét nem mindennapos, fogkövet meg illik évente szedetni, és csak azért túlzás lenne az altatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!