Túl erős garatreflex?
Nagyon sűrűn öklendezek, ételektől (még akkor is ha szeretem), szagtól, vagy akár gondolattól, arról nem is beszélve, hogy ha valami a számba kerül (fogkefe, orvosi spatula, stb)
Ez nagyon röhejesen hangzik, de néha a saját nyelvemtől is, mikor eszembe jut hogy a számban van.
Emellett nehezítő tényező, hogy elég erős hányás fóbiám van, tehát az öklendezés további öklendezést vált ki.
Valami tipp, mitől lehet? Mit tehetek ellene?
Nekem is hasonlo problemam van. A fogkefetol nincs problemam, de a szagok, orvosi spatula, fogorvos hasonlokat valt ki. Jartam pszichologushoz, es a relaxacios szovegben volt olyan, hogy a nyelvem kitolti a szamat. Eleg volt csak ezt hallani, hogy hanyingerem legyen :( covid-tesztnel nem is engedtem torokbol mintat venni.
Nemregiben rengeteget kellett fogorvoshoz jarnom, es koronahoz mintat is vettek. Ezzel nagyon megszenvedtem, meg a dokit is kihivas ele allitottam. O azt javasolta a vegen, hogy ha ennyire eros a garatreflexem, akkor Deadalont vegyek be. (Vettem be. :( )
Utana a neten olvasgattam, es szinte minden joravalo fogorvosi rendelonel volt szo az eros garatreflexrol, nehany tippel.
Nekem ez a fogorvos volt az utolso csepp. Ismet szeretnek pszichologushoz jarni, igy erre is szeretnek valamilyen megoldast, ha van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!