Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A tüdőmbe kerűlhetett a...

A tüdőmbe kerűlhetett a gyógyszer? Kérem valaki nyugtasson meg... 16/l

Figyelt kérdés

Sziasztok, az elobb vettem be a mensi gyogyszeremet, es nekem nehezen megy a lenyelese, mert nem szeretem az izet es tul nagy...en algoflex m-et szedek, es a rozsaszint sokkal nehezebb volt most lenyelnem. Nem is tudtam, sokadik probalkozas utab sikerult, de ugy hogy kkzben oklendeztem, de meg is lenyeltem valahogy. És ugy erezten, hogy felre nyelhettem a gyogyszert a tudombe, vagy esetleg megakadhatott ott valahol, mivel azota is erzek valami nehezkes erzest a nyelocsovembe, vagy nemtudom...

Probaltam kohogni, de sajnos nem valtozott semmi. Ittam is ra vizet hatha az a problema, de ugyanolyan erzes van ott, mintha nem nyeltem volna le, csak megallt egy szakaszon. Meg ettem is ra, az se segitett.

Olvastam neten oldalakat, hogy milyen tunetekkel jar az ha felrenyelek valamit, de nem igazan igaz egyik se ram.

Es most nagyon aggodok es felek, mit tegyek? Kerlek segitsetek, ugye nem kell megmuteni?...

Es elnezest az ekezethiany miatt, csak gyorsan ki akarom irni a kerdest mert annyira felek...

2024. jún. 7. 06:56
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10: bocsánat, lehet az vagyok, csak a hasam is nagyon fáj es nehez gondolkodnom...en sem ertem miert vagyok ilyen de akkor abbahagyom....
2024. jún. 7. 07:49
 12/20 anonim ***** válasza:

Max az történhetett volna meg, hogy az egyik főhörgődbe került. De azért oda el is kell jutnia, nem olyan egyszerű, hogy csak úgy oda kerül. Garantáltan megérezted volna.

Szóval nyugi, nincs semmi baj.

2024. jún. 7. 08:14
 13/20 A kérdező kommentje:

Gomboc érzés van a torkomba azóta is, ez ellen mit tudnék tenni esetleg? Nagyon zavar és ez miatt hiszem azt hogy ott van még a gyógyszer. Vagy nemis tudom hogy a torkomba érzem ezt, lehet a légcsövembe van, de logikusan nézve ott nem lehet, hisz nem kapnék levegőt, nem? Tehát akkor a torkomban lehet ez az érzés...

Lehet butaság amiket kérdezek vagy mondok, de azért kérdezem őket, hogy legközelebb ha ilyen van, ne pánikoljak be, és tudjam mi miért történik, és tudjam kezelni. Nem akarok buta lenni, csak nem történt velem még ilyen, és nincs más akit kérdezhettem volna erről. Most is azért kérdezek annyit, mert szeretném megérteni, és a hiposágomat leküzdeni. Bocsánat mégegyszer ha nagyon hülyének tűnök...

2024. jún. 7. 10:50
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm viszont azoknak akik segítettek nekem és megnyugtattak...❤️
2024. jún. 7. 10:51
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha a légcsövedben lenne, akkor se feltétlenül zárná el teljesen, szóval levegőt kapnál attól. De köhögnél, mint a fene, mert automatikusan próbálná a szervezet az idegen testet eltávolítani.

Ha jól értem, ettél is azóta. Ha a nyelőcsövedben tapad fel, akkor is a kaja leviszi. De a kellemetlen érzés maradhat. Akár egy kis helyi irritáció miatt, akár pszichésen. Utóbbi esetben segít a figyelemelterelés, előbbi esetben pedig pár óra alatt jobb kell legyen.

2024. jún. 7. 11:27
 16/20 A kérdező kommentje:

Utolsó köszönöm neked nagyon!<3

Sajnos még itt van ez az érzés a torkomban azthiszem. Mintha egy gombóc lenne, és ha nyelek mindig érzem, és kicsit aggódom hogy beszorúlt a gyógyszer, és azt érzem minden nyeléskor. Félek hogy sose fog elmúlni...és ez reggel óta van. :( Ez miért van?..

2024. jún. 7. 13:33
 17/20 anonim ***** válasza:

Mondom, kis helyi irritáció. Sajnos meg kell várni míg elmúlik. (Ha esetleg holnapra se múlik el, akkor azért megkérdeznék egy orvost.) De amúgy ha azóta ott lenne feltapadva, akkor már rég feloldódott volna a nedves környezetben. Bármit is érzel, nem lehet maga a tabletta.

(Ettől még lehet nagyon kellemetlen érzés, nem lekicsinyleni akarom, de a lényeg hogy nem veszélyes.)

2024. jún. 7. 14:07
 18/20 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm nagyon!! <3 Hát sajnos azóta se múlt el, talán enyhűlt, de ugyanolyan, mikor nyelek mintha ott lenne valami, olyan érzés talán mint mikor nem rágod meg jól a kaját és mikor lenyeled ilyen nehéz érzés van a torkodban. Nekem folyamatosan az van azóta is...:( félek így aludni is menni...
2024. jún. 7. 21:01
 19/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
Szerinted ennyi idő alatt, ha ott lenne még mindig akkor már nem okozott volna minimum tüdőgyulladást? Semmi bajod nincs, csak sokat foglalkozol magaddal, vagy akkor is ezt csinálod mikor véletlen pl. ivás közben félrenyelsz? Nem normális, hogy ezen ennyit kattogsz, de ha nagyon belelovallod magad akkor elmehetsz pulmonológiára hörgőtülrözésre, garantálom utána már nem fogsz ezekkel ennyit foglalkozni.
2024. jún. 8. 08:40
 20/20 A kérdező kommentje:
Azóta is érzem..elhiszem hogy a gyógyszer nem lehet ott, de akkor mi ez?
2024. jún. 10. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!