Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A tüdőmbe kerűlhetett a...

A tüdőmbe kerűlhetett a gyógyszer? Kérem valaki nyugtasson meg... 16/l

Figyelt kérdés

Sziasztok, az elobb vettem be a mensi gyogyszeremet, es nekem nehezen megy a lenyelese, mert nem szeretem az izet es tul nagy...en algoflex m-et szedek, es a rozsaszint sokkal nehezebb volt most lenyelnem. Nem is tudtam, sokadik probalkozas utab sikerult, de ugy hogy kkzben oklendeztem, de meg is lenyeltem valahogy. És ugy erezten, hogy felre nyelhettem a gyogyszert a tudombe, vagy esetleg megakadhatott ott valahol, mivel azota is erzek valami nehezkes erzest a nyelocsovembe, vagy nemtudom...

Probaltam kohogni, de sajnos nem valtozott semmi. Ittam is ra vizet hatha az a problema, de ugyanolyan erzes van ott, mintha nem nyeltem volna le, csak megallt egy szakaszon. Meg ettem is ra, az se segitett.

Olvastam neten oldalakat, hogy milyen tunetekkel jar az ha felrenyelek valamit, de nem igazan igaz egyik se ram.

Es most nagyon aggodok es felek, mit tegyek? Kerlek segitsetek, ugye nem kell megmuteni?...

Es elnezest az ekezethiany miatt, csak gyorsan ki akarom irni a kerdest mert annyira felek...

jún. 7. 06:56
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Gyogyszertol mostmeg nagyon hanyingerem is van...
jún. 7. 07:02
 2/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
88%
Nem nyelted félre, nem ment a tüdődbe, ebben biztos lehetsz, ellenkező esetben itt nem tudnál írogatni.
jún. 7. 07:05
 3/20 A kérdező kommentje:
De azt olvastam, hogy sokszor tünetmentes, és csak napokkal késobb kezdenek el látszódni a tunetek...akkor biztos nincs semmi bajom?..de akkor miert erzem azt a nehez érzést a nyelőcsövembe?
jún. 7. 07:07
 4/20 A kérdező kommentje:
Bevallom inni se merek, mert attol félek hogy az csak jobban a tüdőm fele fogja nyomni a gyógyszert...
jún. 7. 07:09
 5/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Szerintem felejtsd el, a neten hülyeségeket írogatnak, tünet mindig van, kivéve ha pl. reflex kiesése vagy hiánya van valakinek, de akkor meg fuldokolsz és váladék jön fel. Egy nagy gyógyszerre azonnal köhögési ingered lesz.
jún. 7. 07:20
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Persze! Próbáld ki, hogy amikor ugrálsz, zörög-e?

Ha a tüdődbe ment volna butus kislány, akkor fuldokolnál, írni nem tudnál. Már a légcsövedbe keveredett portól is köhögsz 😒 Egyszerűen megnyomta a nyelőcsöved a gyógyszer.

jún. 7. 07:24
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nincs a tüdődben, csak kicsit felsértette a nyelőcsöved vagy ilyesmi.

Egy tipp: algoflex M helyett vegyél Algoflex rapidot és valamilyen drotaverin tablettát (Drotaverin-Chinoin vagy no-spa). 1 db algoflex rapid és 2 db no-spa felel meg egy adag algoflex m-nek, ha jól emlékszem, de azért ellenőrizd az adagolást. Nem csak könnyebb lenyelni, olcsóbban is jössz ki egy adagra számolva.

jún. 7. 07:25
 8/20 A kérdező kommentje:
5: igen köhögtem is egyből mikor éreztem hogy félrenyeltem, ezért is aggódok, hogy esetleg nem e maradt ott, mivel közben öklendeztem is ugye a gyógyszer íze miatt, meg amugy is szoktam mindig mikor gyogyszert nyelek le...remélem tényleg nem igazak amiket irtak páran neten, és nem fogok pár nap múlva meghalni, vagy tüdő gyulladást kapni...
jún. 7. 07:41
 9/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
50%
Fejezd már be, de most komolyan, még mindig nem érted. Ennyire nem lehetsz hipós.
jún. 7. 07:44
 10/20 A kérdező kommentje:
6: oh értem, köszönöm neked is hogy segítettél. ☺️ én is azon gondolkodtam, hogy ha a légcsövemen, vagy a nyelőcsövemen akadt volna meg, akkor tuti nem tudnék beszélni se, de lélegezni se. Csak annyira félrevezető ez a nehéz érzés a gyógyszer után a torkomba vagy hol...mert pont olyan mintha megakadt volna a légcsövemen, bár nemtudom igazábol hogy a légcső hol van. Ezt az érzést inkább kívülebb érzem.
jún. 7. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!