Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Tényleg belehalhatok a túl...

Tényleg belehalhatok a túl sok víz fogyasztásba?

Figyelt kérdés
Rengeteg vizet megiszok egy nap, akár 3-7l de iszonyatosan szomjas vagyok mindig és olvastam hogy halált okozhat. Voltam már vérvételen ott csak azt mondták vashiányom van azt meg én intézem. Nagyon félek, ugye ez hülyeség? ( ennyi víz fogyasztása ) 16L (170cm)

ápr. 2. 09:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
56%
Ennyibe még nem halsz bele. De érdemes nagyon utána menni.
ápr. 2. 09:41
 2/15 anonim ***** válasza:
80%

7 liter már veszélyes is lehet. Akár 5 is ha nincs nyár és intenzív terheléa. Hogótja és kimossa az ionokat, ásványi anyagokat.

Ha nem sima a viz hanem legalabb fele pl cukros citromos tea akkor mar rendben vagy

ápr. 2. 10:22
 3/15 anonim ***** válasza:
96%

Cukorbetegséget is néztek, ugye? Mert arra gondol az ember elsőre.

Bele lehet halni, de nehéz olyan körülményeket összehozni. Meleg időben tartott hosszú futó- és bicikli versenyeken fordul elő, hogy valaki hirtelen nagyon sokat iszik, például egy órán belül jóval több mint egy litert. Ettől kialakulhat ún. vízmérgrzés, ami az elektrolit egyensúly felborulásával és agyi duzzanattal jár. Összehasonlításképp, én sima biciklitúrán óránként fél-egy litert szoktam inni és ennyitől még nem lesz bajom, sőt kell ennyi hogy ne száradjak nagyon ki.

ápr. 2. 10:22
 4/15 anonim ***** válasza:
95%

Én is egyből cukorra gondoltam, ha nem vizsgálták akkor mielőbb nézesd meg!

Ha sokat iszol, akkor arra figyelj, hogy egyszerre 3 pohárnál semmiképp ne igyál meg többet! Lehetőleg jobb lenne csak 2 pohárral inni egyszerre, mert tönkreteszed a veséd.

A veszély abban áll amúgy, hogy kimosod az ionokat a szervezetedből.

ápr. 2. 10:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik komment a cukorra. Mindenképp nézesd meg, mert ez az egyik jele lehet.

Vízmérgezést csak akkor sikerülne összehoznod, ha egyszerre innád mindezt meg és közben nem ennél semmit se. Főleg, ha közben izzadsz. Amúgy meg max egy kicsit hányingered lehet tőle.

ápr. 2. 10:38
 6/15 anonim ***** válasza:
83%
Igen. Amit irsz, az mar abnormalis. Igy a harom litertol folfele. Drogoktol okozott szomjusagra szoktak annyit inni, nem tudom ugyan, mennyit, amibe belehaltak. De rendszeresen ennyit inni nagyon veszelyes, hiaba kell sokat inni es a keves is baj.
ápr. 2. 13:50
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Azt is akartam irni en is, utana kell nezetni. Mert nem csak az a baj, hogy art, hanem hogy betegseg okozza, nem normalis ennyit kivanni.
ápr. 2. 14:09
 8/15 Kései Sirató ***** válasza:
100%
A testsúlyodról nem írtál. Extrém túlsúly esetén (135-140 kg) a napi 3-4 liter víz fogyasztása belefér. Normál súly esetén baj van. Betegség, kóros állapot okozza ezt a nagy fokú szomjúságot.
ápr. 2. 14:17
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Cukor, pcos, ir mind okozhatja meg sok más is

Laborra mindenképp kérj beutalót

ápr. 2. 14:43
 10/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat💗 55 kilo vagyok es azota megint merekeztem es 176 cm
ápr. 2. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!