Tényleg belehalhatok a túl sok víz fogyasztásba?
7 liter már veszélyes is lehet. Akár 5 is ha nincs nyár és intenzív terheléa. Hogótja és kimossa az ionokat, ásványi anyagokat.
Ha nem sima a viz hanem legalabb fele pl cukros citromos tea akkor mar rendben vagy
Cukorbetegséget is néztek, ugye? Mert arra gondol az ember elsőre.
Bele lehet halni, de nehéz olyan körülményeket összehozni. Meleg időben tartott hosszú futó- és bicikli versenyeken fordul elő, hogy valaki hirtelen nagyon sokat iszik, például egy órán belül jóval több mint egy litert. Ettől kialakulhat ún. vízmérgrzés, ami az elektrolit egyensúly felborulásával és agyi duzzanattal jár. Összehasonlításképp, én sima biciklitúrán óránként fél-egy litert szoktam inni és ennyitől még nem lesz bajom, sőt kell ennyi hogy ne száradjak nagyon ki.
Én is egyből cukorra gondoltam, ha nem vizsgálták akkor mielőbb nézesd meg!
Ha sokat iszol, akkor arra figyelj, hogy egyszerre 3 pohárnál semmiképp ne igyál meg többet! Lehetőleg jobb lenne csak 2 pohárral inni egyszerre, mert tönkreteszed a veséd.
A veszély abban áll amúgy, hogy kimosod az ionokat a szervezetedből.
Harmadik komment a cukorra. Mindenképp nézesd meg, mert ez az egyik jele lehet.
Vízmérgezést csak akkor sikerülne összehoznod, ha egyszerre innád mindezt meg és közben nem ennél semmit se. Főleg, ha közben izzadsz. Amúgy meg max egy kicsit hányingered lehet tőle.
Cukor, pcos, ir mind okozhatja meg sok más is
Laborra mindenképp kérj beutalót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!