Lehet magasvérnyomás mostmár tényleg?Hogy deríthetem ki?
Olyan, mintha engem írtál volna le. Mármint az orvosok okozta magas vérnyomás. Kamrai sövényhiánnyal születtem, fél-egy évente jártam kardiológiai kontrollra és mindig magas volt a vérnyomásom a méréskor. Többször volt rajtam 24 órás vérnyomásmérő, holter, de mindig arra jutottak, hogy se a pulzusom, se a vérnyomásom nem magas.
Nekem mindig azt mondta a kardiológus, hogy mielőtt megyek kontrollra egy hétig napi háromszor mérjem a vérnyomásom és vigyem el neki megmutatni a feljegyzéseket. Mindenképp orvos diagnosztizálja, elsősorban háziorvoshoz kellene menned, de ajánlom hogy végezd el az egy hetes, vagy legalább pár napos mérést előtte és mutasd meg neki. Én úgy jártam hogy tök független vizsgálat miatt megmérte a vérnyomásom a háziorvos, fel is írta egyből a vérnyomáscsökkentőt, aztán mondtam neki, hogy mi van, akkor azt mondta, hogy ez akkor is magas és adott beutalót a kardiológiára. Ismét kiderült hogy az orvosok csinálják. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!