Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hirtelen magasvérnyomás?

Hirtelen magasvérnyomás?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Ma teregettem és éreztem hogy nagyon fura valami, elkezdtem szédülni, nehézlégzés ,zsibbadt a bal vállam.Bementem megmérni a vérnyomásom és 142/57 volt.Utána elfeküdtem ittam egy pohár vizet.Alapjáraton pánikbeteg vagyok fixen rátett a pánik nekem erre az egész hirtelen rosszul létre ,de nemtudom mitől lehet.Frontra tippelek, annyira hülye idő van.A kávétól egyszer rosszul lettem 2 éve ,viszont 1 hete rászoktam újból, de sok tejjel iszom, ma is ittam reggel.

Most 102/67 a vérnyomásom, szerintetek ez normális?

Nem dohányzok

17 L

2023. jún. 6. 12:01
 1/9 A kérdező kommentje:
Ezek a vérnyomás értékek mind egy órán belül történtek
2023. jún. 6. 12:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Ma férjemnek 10 percen belül. Kettős front van.
2023. jún. 6. 12:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Basszus, remélem azóta jobban van!Én most megint szédülök de 106 a vérnyomásom
2023. jún. 6. 12:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Szédül, lefeküdt.
2023. jún. 6. 12:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Időjárástól van, kettősfront van. A 140 nem magas, a 100 viszont kicsit alacsony. Nekem 120-ról 180-ra szokott kiugrani 2 percen belül, nem túl szórakoztató.

Nem szabad pánikolni, ettől a b*zi időjárástól még egy hintaló is rosszul van. Nyugiba kell lenni, semmi megerőltető, semmi hirtelen ugrándozás. Sok folyadék, ami víz legyen, kellemes könyvek, filmek, békés zenék.

2023. jún. 6. 12:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen!
2023. jún. 6. 13:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Ez nem magad vérnyomás, ez nudli!
2023. jún. 6. 14:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Kinek mi és kit hogyan visel meg:)
2023. jún. 6. 14:06
 9/9 anonim ***** válasza:
43%

Semmi köze az időjáráshoz, hagyjuk már ezt. Mindent erre fognak sokan, aztán boldog tudatlanságban szenvednek évtizedekig a valójában nem ismert szervi bajaikkal.

Pánikroham esetén kiugrik a vérnyomás is. Tapasztalat. És pont így, az első a magas és gyorsan megy fel illetve vissza.

2023. jún. 6. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!