Ha a 2,5 éves gyerekem utcán szól, hogy pisilnie kell és kialakulóban van a szobatisztaság, akkor mondjam neki azt hogy bírjon ki hazáig 15 percet? Vagy mit tegyek?
Szerintem rosszul döntöttél, nem várható el egy ekkora gyerektől, hogy kibírja akármeddig is, mert teljesen kiszámíthatatlan náluk, hogy mikor tudatosul bennük az inger. Most sajnos egy rossz élménnyel gazdagodott, de el kell engedni, ha már visszacsinálni nem lehet.
Engedni kellett volna a bokorban pisilni. Te nem tetted jól, hogy nem engedted neki.
Én azt értem de arra is meg akarom tanítani, hogy tartani is kell tudni.
Akkor megszokja hogy oda pisil ahova akar hátha következőre előbb szól. Nem? Nem órákat kértem tőle csak 10percet.
"arra is meg akarom tanítani"
. Egy 2 és fél éves gyereknél az óriási siker, hogy szól, és addig kibírja, ami leveszi a ruhát. Ebből lesz majd 5 meg 10 perc stb.
Akkor bepisilteted a bokorba, de nem várod el tőle, hogy "kibírja". Örülj neki, hogy egyáltalán már tud jelezni, de ha több ilyen "baleset" éri, akkor megint pelusos lehet.
Fel nem merülne bennem, hogy tartogatnia kellene egy 2,5 évesnek a vizeletét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!