Miért gondolják sokan így?
Egészséges fejlődési ütemű gyerekre értik. Úgyhogy ne vedd magadra!
Egyik gyerekemnél se eröltettem. Figyeltem a jeleket, tanítottam őket mintával (nyitott ajtók, mindent láttak), könyveket olvastunk a témában. Volt bili, szűkítő, fellépő, nyári pucérkodás...
Egyik gyerekem 3 év 8 hónaposan, másik 3 előtt 2 hónappal lett szobatiszta. Első autista, de akkor még nem volt diagnózis, ugyanúgy engem szidtak, holott dicséret illetett volna engem és őt is.
Pontosan úgy, ahogy a végén írod. Egyik véglet sem jó, az arany középút mindig. Nem kell a bilihez költözni a gyereket, de azt se lehet, hogy várjuk hogy majd mindenféle motiváció nélkül egyszercsak magától leveszi a pelenkát és egyenesen indul a WC-re.
(Egyebként az SNI egy nagyon tág fogalom, önmagában semmi köze a szobatisztasághoz. Egy süket gyerek is SNI-s de az hogy nem hall nem indokolja hogy 4 évesen se legyen szobatiszta.)
3 SNI-s gyerekem van. Tanulj meg magasról tenni mások véleményére!!!
Aki akar, az bármivel megtalál, hogy beszólhasson, hogy éppen miért vagy 💩 anya. Ne foglalkozz vele!
Tudod, én hanyszor megkaptam, hogy az első auti mellé minek vállaltunk még kettőt? Most kezdjem el magyarazni mindenkinek, hogy ez nem szűrhető magzati korban és már mindenórás voltam a legkisebbel, mire a nagynál csak femerült, hogy valami probléma lehet? Eleinte megtettem és még én éreztem rosszul magam. Most már úgy vagyok vele, hogy tojok rá mit gondolnak. Ha valaki ismer minket, az tudja, hogy mi a helyzet, aki meg nem és tudatlanul, 0 infóval ítélkezik, annak a véleménye alapból nem fontos.
Siettetik állandóan a gyerekeket...
Nekem van egy sni és egy neurotipikus gyerekem. Az sni 3 év 3 hónaposan teljesen magától, onnantól kezdve 0 balesettel szobatisztult, 1 hónap múlva már éjszakára is.
A neurotipikust is hagytam érni, de nyári gyerek, ovihoz kellett. Én is azt olvastam mindenütt, hogy a normális érésűeknél tehet érte a szülő. Pelenka le, 2 hét alatt valóban eljutott oda, hogy már 90%ban jók voltunk, de hol visszaesett, hol jobban ment. Aztán oviban még plusz 2 hónapig bepisilt, utazások borzalmasan voltak, mert vagy bepisilt, vagy nem, a délutáni alvást sem bírja még ki most sem. 3 és fél éves, és még mindig becsurgat sokszor.
Na nekem mondhatja bárki, hogy normális fejlődésű gyerek megérik rá magától... Nem, nem mindegyik. Ellenben az sni-s gyerekemmel.
Kérlek, ne erőltesd, ha én is tudtam volna, inkább halasztjuk az ovit, mint ez...
Az meg nettó hülyeség, hogy a szülőnek a pelenkázás a kényelmesebb, mint azt annyian hangoztatják. Pelenka csere napi 5x, vagy megy a gyerek magától a bilire/szűkítőre, és csak ki kell önteni, öblíteni? Nekem ezerszer kényelmesebb, ha bilizik a gyerek.
Anyósom is állandóan hangoztatta, hogy 1 évesen szobatisztította a gyerekeket. Ja igen, csak az azt jelentette, hogy RÁKÖTÖZTE a gyereket a bilire, és 2 évig még baleseteztek folyamatosan. Ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!