Most ugy néz ki hogy gyógyszert kell szedjek pjzsmirigyre koleszterinre. Eddig is szedtem már allergiára asztmára gyógyszereket. Még csak 45 éves vagyok és nagyon idegenkedek attól hogy egyre több gyógyszert tukmálnak rám az orvosok. Én szkeptikus vagyok hogy jóvaz ha túl sok gyógyszert szedünk mindenre IS! Pl szedjek pjzsmirigy hormont nehogy inpotens legyek... Közben szedjek koleszterin csökkentőt ami meg többek között impotenciát okozhat. És sorolhatnánk még az ilyen hatás-mellékhatás anomáliákat. Szerintetek is túlzásba viszik az orvosok a gyógyszerek erőltetését? Még pár év azt vagy 20 féle bogyót írnak még fel? Ezt még anyagilag se lesz semmi megoldani🙄
Szóval akkor mi itt a mondanivalód? Mármint tényleg nem értem. A szöveged fele hogy szerinted nem jó ennyi gyógyszert szedni és az orvosok túl sok mindent írnak fel.
De közben úgy érzem hogy tudod hogy ezek nélkül nem tudnál teljes életet élni. De közben mégse akarod beszedni őket.
Szabad ember vagy ha nem akarsz még egy extra gyógyszert bevenni akkor ne vedd be.
2024. jan. 12. 22:20
2/10 anonim válasza:
16 éves korom óta kell L-thyroxint szednem pajzsmirigy-alulműködésre. Szedtem évekig gyógyszert a túl sok gyomorsavra. Majd 2 éve kiderült, hogy bipoláris affektív zavarom van, úgyhogy jött az antidepresszáns és az antipszichotikum. Most vagyok 28 éves.
2024. jan. 12. 22:27
3/10 A kérdező kommentje:
Semmi tünetem nincs. Laborvizsgálatok és arra hivatkozással hogy nehogy beteg legyek írják fel nekem ezeket a gyógyszereket.... Kicsit magasabb koleszterin magasabb tsh túlsúly . tünetem semi nincs de az a gyanum hogy a egyre csak szaporodó gyógyszereimtől lesznek. Olyan mintha ez az orvosoknál ilyen kényszeres dolog. Öregszel szedjél marékszám gyógyszert.
2024. jan. 12. 22:35
4/10 Zcom09 válasza:
Az orvos nem rakja a szádba a gyógyszert, az te teszed. Minden jogod megvan hogy abbahagyd a gyógyszereket.
2024. jan. 12. 22:37
5/10 anonim válasza:
Én majdnem 80 vagyok, kb. 20 éve fedezték fel a munkaegészségügyi vizsgálaton, hogy 2-es típ. cukorbetegségnek diagnosztizálható az állapotom meg az ehhez társuló egyéb. Most a cukorbetegségre szedek 2 gyógyszert, koleszterin ellen egyfélét meg húgysav ellen egyfélét. Azaz összesen 4 félét. De nem az orvos által rendelt, hanem többnyire fele adagban, mert a leírt mellékhatások miatt kénytelen voltam felülbírálni a szakorvos által javasolt adagolást (ők se tudnak mindent, meg nem is arra képezték ki őket, hogy személyre szabott terápiát kísérletezzenek ki). A diabetológus csak csodálkozik (nálam idősebb), hogy így is működik a dolog... Emellett persze időnként kénytelen vagyok szedni alkalmilag fejfájásra meg izületi fájdalmakra fájdalomcsillapítót. Kardiológus felírt béta-blokkolót, de azt csak akkor veszek be, ha melegfront miatt megemelkedik a vérnyomásom meg a pulzusszámom.
2024. jan. 12. 22:37
6/10 anonim válasza:
Tedd rendbe az étkezésed. Iktasd ki az állati zsírokat és a feldokgozott élelmiszereket és akkor majd nem kell koleszterin gyógyszer.
A magas koleszterinszintnek végsö soron a mellékhatása "csak" a halál.
Én vérnyomásnövelőt szedek illetve savcsökkentő5mt refluxra. 25 éves vagyok.
2024. jan. 12. 22:52
7/10 anonim válasza:
Én is 45 vagyok, 4 féle gyógyszert szedek skizoaffektív zavarra, de már rég, egyfélét, hogy ne hízzak tovább, mert a gyógyszereim hízlalnak, ha ez nem lenne csak vitaminokat szednék. De szerintem 45 évesen sajnos már kezdődnek a testi problémák. Amitől nagyon félek!
Ezért nagyon sokmindent szedek a gyógyszereim mellett, c vitamin, D vitamin, selén, magnézium, tőzegáfonya, máriatövis a máj egészséges működéséért, néha protexin balance ezt meg a gyomor miatt mert ennyi szart beveszek. Talán nem kellene ennyit de félek ha valamelyiket elhagyom, rosszul leszek.
Szóval sztem nem sok a tiéd!
2024. jan. 13. 08:03
8/10 anonim válasza:
35 éves vagyok, kismama. Jelenleg Prednisolont (hogy gyengítsék az immunrendszerem, hogy ne vetéljek el), 6000NE Clexanet, Ludeàt, L-thiroxint, Trimeszter terhes vitamint, Aszpirin Protektet, Magnerotot, No-spat,Folàtot.
2024. jan. 13. 10:49
9/10 anonim válasza:
8-as, a tiéd nem betegség, hanem csak terhes vagy :D
2024. jan. 13. 13:33
10/10 anonim válasza:
De van Leiden mutációm, mthfr heterozigota mutáció, erős immunrendszer, szóval egy rakás immunológiai probléma és ezekre pl a trombózis hajlamra és a pajzsmirigy problémára életem végéig kell gyógyszert szedni. Meg azt hiszem nem volt kikötés a kérdésben, hogy kismamáknak tilos válaszolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!