Orvosok, milyen gyógyszert szedtek?
Egy csomó orvos rokonom, ismerősöm van.
Persze, bizonyos gyógyszereket felírhatnak maguknak és az egyenesági hozzátartozóiknak (de a testvérüknek nem, ami szerintem h*lyeség). Amit csak szakorvos írhat fel, azt nem írhatják fel, hacsak nem pont azon a szakterületen dolgoznak. Amúgy írhatnak beutalót is.
Mindannyian így csinálják, minek járkálnának ők és a közvetlen családtagjaik fölöslegesen a háziorvoshoz?
És miért ne írnák fel ugyanazt, amit a betegeiknek is ajánlanak? (Hacsak nincs valami speciális ellenjavallat?)
Hát őszintén remélem, hogy nincs ilyen...
Bár olyanról már hallottam, hogy az orvost megbüntették, mert túl drága gyógyszert írt fel, szóval akár még ez is előfordulhat időnként:(
Én legjobb tudásom szerint a lehető legjobb gyógyszert írom fel a betegnek és magamnak/családtagjaimnak is.
Nem feltétlen ugyan azt mindenkinek, hanem egyénre szabottan a neki legjobbat.
Egyébként nincs olyan hogy az egyiknek rengeteg mellékhatása van a másiknak nulla, és majd én kivételezek.
A betegemnek ugyanazt a gyógyszert szoktam felírni, amit saját magamnak írnék ha az ő helyében lennék. Nem írok rengeteg mellékhatású gyógyszert. Az átlag gyógyszernek van 1-2 olyan mellékhatása amire lehet számítani, hogy jelentkezik, olyan gyógyszer meg gyakorlatilag nincs aminek semmi mellékhatása nincs.
Testvérnek is írhatunk gyógyszert. Unokatestvérnek nem írhatunk.
Mert a testvér polgári törvénykönyv szerint hozzátartozó az unokatestvér pedig nem az, és a pro familia csak hozzátartozóra vonatkozik.
"1. közeli hozzátartozó: a házastárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér;
2. hozzátartozó: a közeli hozzátartozó, az élettárs, az egyeneságbeli rokon házastársa, a házastárs egyeneságbeli rokona és testvére, és a testvér házastársa;"
Ami vicces, hogy apósnak, anyósnak sógornak viszont írhatok pro familia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!