Hogyan szoktassam vissza magam a sporthoz pánikbetegséggel ?
Nekem az segített benne, hogy nem intenzíven próbáltam edzeni. Pánik előtt napi kétszer futottam, kb fél órát - órát, utána egy évig semmit (amíg nem voltam kezelve). Én lassan építettem vissza, először csak sétáltam (3-4 kilométert kb), ahogy több kedvem lett hozzá volt, hogy 20-25-öt is sétáltam. Néha jógáztam otthon, az elején jó ha a bemelegítésben nem fulladtam ki:D
Ezek után építettem csak vissza a futást. Először csak 10-20 percekig voltam el, aztán ahogy jobban esett mentem többet.
Úgyhogy összességében neked is azt tudom tanácsolni, hogy ne a mennyiségre menj először, hanem, hogy jól érezd magad miközben edzel. Ha valami nem megy olyan jól ne csüggedj, legyél magaddal türelmes. Ha rosszul érzed magad akkor hagyd abba, csinálj valami mást egy kicsit, majd próbálj visszatérni. Ha nem megy akkor hagyd, majd legközelebb, vagy azután sikerülni fog. Nekem ezt a folyamatot a pszichológusom ahhoz hasonlította, mint amikor valakinek eltörik mindkét lába és újra meg kell tanulnia járni vele, nem fog menni rögtön minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!